Важно!!! Най-новите факти за коронавируса от университета "Джон Хопкинс"! (виж тук)

https://goreshto.net/balgariya/vazhno-nay-novite-fakti-za-koronavirusa-ot-universiteta-dzhon-hopkins-vizh-tuk/51224 Goreshto.net
Важно!!! Най-новите факти за коронавируса от университета "Джон Хопкинс"! (виж тук)

Това са последните факти от изследванията на учените за коронавируса!

Учени от университета "Джон Хопкинс" изнесоха последните категорични данни за коронавируса и всичко, свързано с него. Ето какво трябва да помним:

"Учените в университета " Джонс Хопкинс ", един от световните лидери битката със заразата, се опитаха да дадат обяснения, които да помогнат на хората в тези тежки моменти. Ето цялата известна информация за коронавируса и неговото унищожаване , предоставена от тях:

1. Вирусът не е жив организъм, а протеинова молекула (DNA), покрита със защитен слой липид (мазнина). При приемане през очите, носа или устата той сменя генетичния си код (мутира) и превръща клетките в агресор и стартира бързо им деление. 2. След като е само молекула, вирусът не може да бъде убит, но се разпада от само себе си. Времето за разпад зависи от температурата, влажността и типа материал, върху който се намира. 3. Вирусът е много крехък. Единственото нещо, което го предпазва, е външният слой мазнина. Заради това най-доброто лекарство е какъвто и да е сапун или дезинфектант. Защото пяната "разрязва" мазнината. Заради това трябва да търкате ръцете си повече от 20 секунди, за да има повече пяна. В момента, в който се пробие защитата, протеиновата молекула се разпада от само себе си. 4. Топлината разгражда мазнината. Заради това трябва да си миете ръцете, да перете и чистите с температура от над 25 градуса. Топлата вода прави и повече пяна, което още повече помага. 5. Алкохол или всичко, което съдържа 65% алкохол, разгражда мазнините, особено външния слой на вируса. 6. Всяка смес от 1 част белина и 5 части вода разгражда протеина и го унищожава отвътре. 7. Кислородната вода помага за дълго време след миене на ръцете, почистването им с алкохол или хлорин, защото пероксидът разяжда протеина на вируса. Но трябва да я ползвате чиста и това може да увреди кожата ви. 8. Няма полза от бактерициди. Вирусът не е жив организъм като бактерията. Значи не може да се убие с антибиотик. 9. Никога не тупайте използвани или неизползвани дрехи, чаршафи и каквото да е било. Вирусът залепва върху повърхности. Издържа 3 часа върху текстил, 4 часа върху медни повърхности и дърво (медът е натурален антисептик, а от дървото изсмуква влагата и след това залепва за него и се разпада), 24 часа върху картон, 42 часа върху метал и 72 часа върху пластмаса. Ако изтупате нещо или използвате прахоуловител, молекулите на вируса остават 3 часа във въздуха и могат да проникнат през носа ви. 10. Молекулите остават много стабилни при ниски външни температури или изкуствена среда като климатиците в къщите и автомобилите. Трябва им влажност и особено тъмнина, за да бъдат стабилни. Следователно помага въздух с ниска влажност, сух и топъл. И много силно осветени места. 11. Ултравиолетовата светлина помага, защото разгражда протеина. Например за дезинфекциране на маската за многократна употреба. Но трябва да се внимава, защото тя унищожава и колагена в кожата и може да доведе до бръчки и дори рак.

12. Вирусът не може да проникне през здрава кожа.

13. Оцет не може да бъде използван, защото не разгражда защитния слой мазнина. 14. Алкохолни напитки и водка също не помагат. Повечето от тях имат 40% алкохол, а трябват 65. 15. Водите за уста като "Листерин" помагат. Те са с 65% алкохол. 16. Колкото е по-малко пространството, толкова е по-голяма концентрацията на вируса. Колкото е по-просторно и проветриво, толкова по-добре. 17. Трябва да се мият ръцете, когато се докоснете до храна, заключалки, брави, ключове за осветлението, дистанционното, телефона, часовника, компютъра, бюрото, телевизора и други. И най-вече след тоалетната.

18. След измиване трябва да се подсушат ръцете много внимателно, защото молекулата може да се скрие в микропукнатина на кожата. След това използвайте овлажнител за кожа. Колкото е по-дебел слоят, толкова по-добре.

19. Поддържайте ноктите на ръцете и краката къси, за да не се скрие вирусът под тях", гласят фактите, цитирани от журналистката Соня Колтуклиева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.