Важно за всеки собственик на кола: Появи се бъг в системата за ГТП

Депутат отправи запитване към министъра на транспорта за повече информация

https://goreshto.net/balgariya/vazhno-za-vseki-sobstvenik-na-kola-poyavi-se-bag-v-sistemata-za-gtp/113169 Goreshto.net
Важно за всеки собственик на кола: Появи се бъг в системата за ГТП

Депутат отправи запитване към министъра на транспорта за повече информация

Депутатът Божидар Божанов съобщи за проблем със системата за годишни технически прегледи на автомобили и отправи въпрос към министъра на транспорта Георги Гвоздейков.

Според данни от Информационната система за електронно регистриране на извършените прегледи, за периода от 1-ви юли 2022 г. до 1-ви юли тази година са извършени технически прегледи на общо 2 967 599 превозни средства, информира министърът.

 

През същия период са регистрирани над 50 хиляди случая, в които данните от знака за преминат периодичен преглед не са разчетени. Когато системата за електронно регистриране на прегледите не успее да прочете правилно данните от знака, съответният преглед автоматично се отбелязва като "съмнителен" в системата.

В нея са предвидени два случая за определяне на прегледа като "съмнителен" - когато данните не се разчетат и когато регистрационният номер на автомобила не бъде точно разпознат.

Регионалното звено на ИА "Автомобилна администрация" в района, където се намира контролно-техническият пункт, извършва проверка въз основа на получените сигнали за "съмнителни" прегледи, като преглежда записите от действията по извършването му.

От министерството напомнят, че техническите средства за електронно персонализиране на знаците са били въведени на всички пунктове за годишен технически преглед от 9 юли 2021 г.

От ведомството допълват, че контролът на техническите средства за електронно персонализиране на знаците се осъществява автоматично. Прегледът не може да бъде завършен преди да се отчете от системата, че са направени всички изискуеми действия – показания на километраж, сверяване на VIN номер и други.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.