Вижте покъртителната версия за Дебора и Георги

Общественият интерес и недоволство за зверството в Стара Загора не стихват

https://goreshto.net/balgariya/vizhte-pokartitelnata-versiya-za-debora-i-georgi/114416 Goreshto.net
Вижте покъртителната версия за Дебора и Георги

Общественият интерес и недоволство за зверството в Стара Загора не стихват

Покъртителна версия за касапския случай от Стара Загора, в който охранителят Георги Николаев наряза с макетно ножче 18-годишната ученичка Дебора, се разпространява в социалната мрежа Фейсбук.

Според публикациите автор на този прочит за случая, както и за последвалите протестни събития в цялата държава, е Невена Христова. Появиха се вече и съмнения, че случаят се използва, за да се прокара Закона за домашното насилие.

В тиражираната в Мрежата версия се говори, че Георги Николаев е бил сутеньор, а издевателствата над Дебора са, за да държи в страх други момичета.

Вижте версията на авторката, озаглавена "Красавицата и звярът" - съвременна родна трагикомедия за насилие и протести.

Пролог: Едно красиво, младо, наивно българско момиче от златното Загоре решава да превземе света. Подготвя се: силикон в бюста, джуки, пластове грим. И щурмува живота! За съжаление най-прекия път към успеха и материалното благополучие за такива като нея днес е "най-древната професия".

Първо действие: Натурална трагедия

"Менторът" на момичето в новото поприще - татуиран културист, познава добре "занаята". Той има жена и дете и условна присъда за насилие над друго момиче. Тоест за романтична любовна връзка не може да се говори - това си е чиста проба сутеньор. Той "разработва стоката" и я разкарва с прословутото си БМВ по адреси и хотели.

Но когато момичето решава да се оттегли от "професията" следва брутална саморазправа. Именно показния урок за останалите момичета, а не някаква имагинерна чувствена раздяла предизвиква зверската жестокост на "професионалиста".

"Звярът" притежава достатъчно полицейска закрила, за пореден път успява да надхитри съдебната система с фалшива експертиза... и отново е на свобода.

Второ действие: Почти комедия

7 (седем месеца) след първото действие някой посредствен "кукловод" решава, че историята е удобна за употреба и продължение. Медиите и социалните мрежи преекспонират случката, заливат ефира и настройват съответната аудитория за протести. И без това недоволните от съдебната система и властта хора охотно "попиват" манипулацията.

Трета глава: Трагикомедия

Стотици хора от десетина големи градове под лозунги като "Да изметем властта!" излизат на площадите в уречения час. За да... разберат че отново са използвани за нечии конкретни политически цели. Един партиен лидер с прякор Простото се изтипосва на протеста в столицата. Не е приет радушно, но казва пред камерите, каквото трябва. Друга подобна карикатура с прозвище Тиквата се хвали в ефира за приетия "Закон за домашно насилие". Законът третира семейни двойки или живеещи на семейни начала и е неприложим в случая. Но какво значи това за юридически неграмотен "ерудит" с пожарникарско образование и празна кратуна на раменете!

Епилог - статичен

- Насилникът - ще полежи някой и друг месец в затвора. Но няма да промени нито "професията", нито отношението си към подопечните момичета
- Момичето - дано след кървавата драма и преживения ужас се възстанови и преосмисли плановете си за лесен успех в живота!
- Протестиращите - вече много от тях сглобяват мозайката, прозират истината и се чувстват употребени.

Политиците - Разбират, че евтините сценарии "по действителен случай" няма да помогнат да узаконят противоестествената Истанбулска конвенция - решението на Конституционния съд е недвусмислено!
Така без особени колизии и промени завършва нашата, българска драматична творба....

Източник: pik.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.