Защо бутиците продават само S размер дрехи?

Предлагат дрехи предимно за анорексици

https://goreshto.net/balgariya/zashto-buticite-prodavat-samo-s-razmer-drehi/111329 Goreshto.net
Защо бутиците продават само S размер дрехи?

Предлагат дрехи предимно за анорексици

Оказва се, че търговците в бутиците за облекла в големите търговски центрове имат лош маркетинг въпреки претенциите за разнообразие и не зареждат нужните размери, подходящи за ръста и килограмите на българския клиент.

 

В повечето магазини масово липсват големи размери, но така и не става ясна причината дали причината за това е бързото им изчерпване или защото има дефицит. Факт е обаче, че в повечето магазини се предлагат облекла с размер S. Тази големина обаче е подходяща само за кльощави тийнейджърки или дребни мъже и жени, каквито българите определено не са.

 

Потребителите са в правото си да недоволстват, че дори в бутиците, където цената на дрехите не е никак ниска, не могат да открият адекватен размер дрехи. Преобладаващата част от моделите достигат едва до размер L, а понякога таванът, особено при дамските колекции е М.

 

Още по-неприятен е фактът, че маломерните дрешки изобилстват и в мъжкия сектор. Да откриеш дреха с размер XL или XXL е почти невъзможно. Така по-пълничките хора са лишени от актуалното за сезона облекло.

В преобладаващата част от случаите при разпродажби или промоции по щендерите висят именно маломерни дрешки. Най-луксозните бутици също не правят изключение и при тях би било истинско чудо, ако успеете да си намерите дреха в подходящия за вас размер, недоволстват клиенти, обикаляли с часове в търсене на подходящия размер.

 

Експерти посочват, че основната причина за този проблем е, че преобладаващата част от облеклата се шият в Китай и азиатците ги правят като за себе си, а както знаем те са ниски на ръст и не особено едри. Други обаче твърдят, че големите размери се харчат като топъл хляб, защото в преобладаващата си част българите са едрогабаритни. Освен това управителите на бутици също не си правят труда да видят кой размер дрехи се харчи най-много и продължават да поръчват поравно от всички.

 

По-едрите жени пък са принудени да си избират от колекциите за бременни.

Проблемът с липсата на дрехи в големи размери се задълбочава и от друга аномалия – дрехите от по-големите размери не отговарят на норматива и така L реално е с големината на М.

Източник: Уикенд 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.