Жрицата Вероника закова благоевградския сводник Марто Дебелия

https://goreshto.net/balgariya/zhricata-veronika-zakova-blagoevgradskiya-svodnik-marto-debeliya-3/120629 Goreshto.net
Жрицата Вероника закова благоевградския сводник Марто Дебелия

Популярният благоевградски сводник Мартин Филипов-Дебелия бе осъден днес от районния благоевградски съд на 2 години "лишаване от свобода" и 3000 лева глоба. Присъдата е по дело за притежаване на наркотици, открити по време на полицейска операция в местен хотел, при която Дебелия бе арестуван зрелищно преди 2 години.

Делото бе отлагано многократно заради отсъствието на важната свидетелка Вероника Никифорова, която вместо да се явява в съдебна зала, ходеше по почивки, пише struma.com. 
 Днес под угрозата да бъде доведена принудително, Вероника се яви в зала. Адвокат Георгиев, който защитава Мартин Дебелия, зададе няколко въпроса на Никифорова. "Знаете ли дали Мартин е вземал наркотици, доброволно ли вземаха момичетата му наркотици, вие какво правихте в хотела?". На въпросите тя отговори така: "Не съм виждала Мартин да взема наркотици, момичетата доброволно се дрогираха и аз работех в хотела", но не уточни какво.

Съдия Кристина Панкова направи сериозна забележка на Вероника за позата, с която седеше на скамейката "Момиче не се намирате в бар или заведение, седнете по-прилично".

Никифорова съобщи в зала, че лично Мартин й се обаждал да я пита защо не идва на делата. След като изслуша пледоарията на адвоката съдът взе решение и изпраща Марто Дебелия за 2 години зад решетките.

Източник: Blitz.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.