5 гарда и патрулка бдят за „бунтовника“ Борислав Сарафов пред дома му в „Делта Хил“

Личната му охрана е назначена с решението на служебния правосъден министър Крум Зарков

https://goreshto.net/goreshto/5-garda-i-patrulka-bdyat-za-buntovnika-borislav-sarafov-pred-doma-mu-v-delta-hil/110618 Goreshto.net
5 гарда и патрулка бдят за „бунтовника“ Борислав Сарафов пред дома му в „Делта Хил“

Личната му охрана е назначена с решението на служебния правосъден министър Крум Зарков

Шефът на националното следствие и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов се охранява от рекордните петима бодигарда, след като преди около седмица самият той леко пресоли манджата, че го е страх от доскорошния си приятел и шеф Иван Гешев.

Личната му охрана е в следствие на подписа на служебния министър на правосъдието Крум Зарков, като му е назначена само часове след пресконференцията.

Вътрешна информация твърди, че Сарафов се пази от два екипа с по двама човека, а също така разполага и с шофьор, който по всяка вероятно също е въоръжен.

Те се въртят на смени и са денонощно с него, както на работа, така и в извънработното време, а вътрешният министър Иван Демерджиев е разпоредил патрул на МВР да охранява периметъра около дома му в луксозния комплекс „Делта Хил” в близост до пернишкото село Кладница.

В Народното събрание бе обсъдена темата с охраната на Сарафов, след като депутатите повикаха министър Зарков за обяснение. Той заяви, че не може да разкрие подробности около пазенето му, единствено сподели, че решението е взето поради неотложност.

Служителите, грижещи се безопасността на Сарафов са от Бюрото за защита на свидетели, което е подопечно на правосъдното министерство.

Любопитното е, че до преди около година то бе подчинено на главния прокурор, но депутатите от 46-тото НС в последния работен ден гласуваха промяната.

Източник: narod.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.