Актьорът-легенда Стефан Мавродиев: Получавам добра пенсия, защото съм си плащал всички осигуровки

Бори болестите и се опитва да възстанови единството си след операция от дискова херния

https://goreshto.net/goreshto/aktyorat-legenda-stefan-mavrodiev-poluchavam-dobra-pensiya-zashtoto-sam-si-plashtal-vsichki-osigurovki/123512 Goreshto.net
Актьорът-легенда Стефан Мавродиев: Получавам добра пенсия, защото съм си плащал всички осигуровки

Бори болестите и се опитва да възстанови единството си след операция от дискова херния

Макар, че след броени дни актьорът Стефан Мавродиев ще отпразнува 80-ия си юбилей, за радост на почитателите си той все още е действащ актьор и режисьор. Съвсем разбираемо, напоследък е измъчван от редица здравословни проблеми, с които обаче се бори мъжки и вярва, че отново ще влезе в добра форма.

 

Маврото е не само великолепен творец, но и легендарен чешит и бохем. Поради тази причина празнува рождените си дни като сватби – на 29 декември събира всички свои колеги и приятели, а купонът продължава до обедните часове на 30-и.

 

Отбелязва, че неслучайно в Младежкия театър наричат този ден Малката Нова година – събират се голяма група приятели и купонът започва. Някои от купонджиите дори преспиват до новогодишната нощ в сградата на театъра. Навремето празнувал у дома, но решил, че е по-добре да прехвърли купона в заведението на Младежкия, което от години е затворено, но на 29 декември отваря за него и другарите му.

Прави му удоволствие да празнува с хора, с които е работил и живял, но не прави разлика между рожден ден и годишнина. И тази година ще се постарае да отбележи подобаващо повода, та приятелите и колегите му да си прекарат чудесно.

Имения си ден обаче не отбелязва, тъй като според думите му става много „гъчкано – твърде много празници за кратко време“. На този ден просто черпи и нещата приключват. Прави му впечатление, че напоследък нещата не се случват точно обратно на плануваното и обикновено пречката е някоя „тъпотия“.

 

И той като всички е имал и моменти без работа, които определя като „болезнено състояние“. Мечтае за нови представления, макар да си дава сметка, че на неговата възраст е „малко силно да се говори за мечти“. Главата му е пълна с идеи и мечти, но се съмнява дали ще може да ги реализира всички поради обективни причини.

 

Не обръща сериозно внимание на предателствата и допълва, че много зависи какво значение ще придадеш на дадена постъпка. Разделял се е с много близки хора по независещи от него обстоятелства и не смята за предателство момента, в който всеки тръгне в своята посока – просто пътят им се е променил.

 

Гледайки политиката и света в последно време, стига до заключението, че са далеч от равновесието. Доволен е от пенсията си и подчертава, че тя следва логиката на осигуровките, които е внасял през годините. Твърди, че жените винаги са били в главата му, но признава, че в момента за съжаление не става за нищо.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.