Баба Станка показа родната къща на президента Румен Радев (Снимки)

https://goreshto.net/goreshto/baba-stanka-pokaza-rodnata-kashta-na-prezidenta-rumen-radev-snimki/117138 Goreshto.net
Баба Станка показа родната къща на президента Румен Радев (Снимки)

Майката на президента Румен Радев е опасна

Въпреки че държавния глава има един куп поддръжници и като президент и като опитен летец. Но неговата родителка, баба Станка Радева не му отстъпва по хъс.

Докато много пенсионери на нейната възраст са се „предали“ и не се радват на живота, тя все още „държи житейското кормило в ръцете се“. Защото тази жена изкара шофьорските курсове на достолепните 80 години.И то след смъртта на съпруга си.

Това потвърди самата тя, която вече е чукнала 83 лазарника. Причината е, че Румен Радев й купил автомобил, за да е по-мобилна.

Тъй като в тяхното село Славяново рейсовете били кът, а баба Станка й се налагало да пътува до околните градове-Хасково, Харманли и Димитровград, за да си купува провизии и лекарства.

Но Станка не искала да чува за повече подаръци от сина си. Тя живеела в къщата си в Славяново и не давала на сина си Румен да прави ремонт. Не искала да е в тежест на децата си, нито на него, нито на кака му Лозана, работила преди като стюардеса.

Виждало се, че къщата „плаче“ за ремонт, дори оградата била килната. Само че Станка се вълнувала най-вече от двора и това, което произвежда в него.

Тя се гордеела с оранжерията си, в която произвеждала различни зеленчуци, тъй като не й се нравили купешките. А в двора се радвала и на овошките, които двамата с мъжа си били засадили преди.

На тези години тя все още сама се справяла в двора. Румен Радев рядко идвал да й помага, поради заетостта му, децата му също. Но най-често й помагала София, щерката на дъщеря й Лозана.

Източник: Ретро

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.