Българите се заканват: По-добре на море в Гърция, отколкото на нашето „чисто“ Черноморие

Смолянчани са само на 140 км от Бяло море

https://goreshto.net/goreshto/balgarite-se-zakanvat-po-dobre-na-more-v-garciya-otkolkoto-na-nasheto-chisto-chernomorie/111410 Goreshto.net
Българите се заканват: По-добре на море в Гърция, отколкото на нашето „чисто“ Черноморие

Смолянчани са само на 140 км от Бяло море

Пролетта, която бе дъждовна и хладна, все още не успява да привлече хората към морския бряг. Много българи с трудност планират летните си отпуски, поради инфлацията и несигурността в доходите и остава много въпросителни и неизвестни.

"Още е рано да реша дали ще отида на море. Все още плащаме и ще продължим да плащаме големи сметки за ток поне до юни. През май сметките са по-високи дори и от февруари", коментира един от гражданите. "Хотелиерите повишават цените на нощувките. Открихме, че там, където обикновено ходим, цените са се повишили с поне пет лева на ден. Сега стая за трима души струва 70 лв. през месец юни в един нелуксозен хотел в Поморие", добавят местни жители от Смолян.

Собствениците на хотели се надяват, че летният сезон тази година ще бъде по-добър от миналогодишния. Въпреки това, практиката показва, че нашите курорти често не са пълни, докато редовно наблюдаваме големи колони от коли на граничните пунктове с Гърция.

Смолянчани пак ще използват уикендите си за да се отдадат на отдих на Бяло море. Те предпочитат плажовете в Миродато, Керамоти и Авдира, които са много популярни. Най-обичаният плаж е Миродато, който се намира само на 140 км от центъра на родопския град.

Другото удобство е, че всяка седмица хората могат да се отправят към плажа и да се върнат през вечерта или да останат да нощуват в китния Златоград. Това намалява разходите за шезлонги и чадъри, които тази година по родното Черноморие се очаква да достигнат до 50 лв.

"През уикенда се качваме в колата и минаваме през Златоград към Бяло море. Откакто открихме този маршрут, а по-късно и „Маказа“, не ходим на Черно море. Там е много скъпо и не можем да си го позволим", споделят родопчани. Според тях, в Гърция всичко е по-евтино, а дори и обслужването е на по-добро ниво.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.