Благой Георгиев: Никога не се разделям с кръста, подарен ми от патриарх Максим

Бил наясно, че ще се ожени за Поли още на втората-третата седмица

https://goreshto.net/goreshto/blagoy-georgiev-nikoga-ne-se-razdelyam-s-krasta-podaren-mi-ot-patriarh-maksim/52028 Goreshto.net
Благой Георгиев: Никога не се разделям с кръста, подарен ми от патриарх Максим

Бил наясно, че ще се ожени за Поли още на втората-третата седмица

Благой Георгиев е сред най-известните български футболисти. Освен с футболните си умения е прочут и с любовта си към Бог, който по думите му е безкрайна любов.

В знак на благодарност към твореца построява два параклиса – единият в Суходол и вторият – в Горна баня.

Признава, че всяка година на рождения си ден си пожелава здраве и ангелите хранители да са винаги с нас. Не си прави специални пожелания за материални неща, тъй като те нямат никаква стойност. Категоричен е, че божията благословия е сред най-важните неща за всеки човек.


Определя като смисъл на живота си децата и в този ред на мисли за него е най-важно те да са здрави и да са добре.
Споделя, че всеки от рождените му дни преминава по интересен начин. Преди години събирал много гости, с които танцували и купонясвали. Сега вече се събира само с най-близките си хора. Вече се стреми да живее по-просто и обрано. Обожава подаръците, особено тези под формата на здраве, усмивки и любов. Чувства се много по-улегнал в сравнение с преди.

Никога не се разделя с кръста, подарен му от патриарх Максим, малко преди кончината му. За него той е един от най-важните хора, които е срещал в живота си. Убеден е, че този кръст му е на късмет.

Отдавна е спрял да брои татуировките по тялото си, но е категоричен, че ако в младостта си е разсъждавал като сега, нямало да си направи нито една татуировка.
Бог е на първо място в живота му и е убеден, че всеки човек трябва да се научи да го поставя пред себе си, тъй като без вяра човек е нищо.

Не желае да се връща към лошите моменти от живота си. Като най-хубави обаче несъмнено определя раждането на децата му.
Макар да е наясно, че всяка възраст е хубава сама по себе си, не крие, че се притеснява от старостта.

Не си спомня колко е бил първият му хонорар, но помни, че го е подарил до последния лев на родителите си. Те пък си купили кола с него.

Твърди, че ако не беше станал футболист, щеше да е свещеник. Смята, че от него би излязъл добър духовник.
Определя любовта като най-силното чувство и допълва, че любовта е Бог.
Според него най-хубавото нещо, което може да се случи на един човек, е да се влюби и в този ред на мисли пожелава на всички да изпитат това чувство.

За съпругата си Поли казва, че още на втората-третата седмица бил наясно, че ще се ожени за нея. Усещал страхотната химия помежду им. Доволен е, че са сключили брак, макар решението да било взето много бързо. Подчертава, че за момента темата за общ наследник с Поли не е на дневен ред.
Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.