Доживяхме: Данчето Христова и Лили Иванова заровиха томахавките

https://goreshto.net/goreshto/dozhivyahme-dancheto-hristova-i-lili-ivanova-zaroviha-tomahavkite/133371 Goreshto.net
Доживяхме: Данчето Христова и Лили Иванова заровиха томахавките

Повече половинвековната врежда между двете прими на родната естрада май отива в миналото

Данчето  Христова и Лили Иванова са заровили томахавките. Първа в стопяването на ледовете направила крачка Йорданка Христова.

Навръх празника на Вечната Амбър Христова публикувала стара снимка на двете, под която написала:

„На многая лета малката-голяма! Бъди честита“.

Лили Иванова не останала равнодушна към поздрава на колежката си, с която от години водят студена война. Тя й се обадила и двете се срещнали.

Досега Лиленце-Пиленце никога не е правила подобен жест за най-голямата си конкурентка за любовта на публиката. Дори когато Йорданка Христова чукна 80, колегите й и феновете й  я затрупаха с цветя и пожелания, но сред тях липсваше Лили Иванова.

Враждата между двете големи певици се случили още по времето на соца. Песента на Иванова „Панаири“ станала известна чак в далечна Япония.

По време на годишното изложение в Осака японците искат България да представи песента „Панаири“, но те не знаят коя е Лили Иванова. За звезда на японската сцена признават само Йорданка Христова.

Те пращат писмо до Концертна дирекция, но Лили Иванова се занаитява и категорично отказва друг да пее нейната песен. Накрая все пак побеждава и заминава за Япония, като я покорява. Според хора от музикалната гилдия именно оттогава тръгва враждата между двете естрадни легенди.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.