ЕКСКЛУЗИВНО! „Бунтът“ за централата за ток от биомаса в с. Труд е политическа поръчка!

https://goreshto.net/goreshto/ekskluzivno-buntat-za-centralata-za-tok-ot-biomasa-v-s-trud-e-politicheska-porachka-2/110209 Goreshto.net
ЕКСКЛУЗИВНО! „Бунтът“ за централата за ток от биомаса в с. Труд е политическа поръчка!

Румен Радев е летец, знаем. Че базата в Граф Игнатиево е в близост до голямото село Труд, да речем, също се знае. Малцина обаче знаят, че топлото приятелство между бившия червен кмет на село Труд Николай Копринков и Румен Радев започва именно от голямото село Труд, където Радев и колеги „разпускат“ от тежкия труд, упражняван на базата в Граф Игнатиево.

Днес топлата връзка между селския червен кмет Николай Копринков и Румен Радев е скрепена с важен държавен печат – Николай Копринков е назначен като съветник на президента Румен Радев и то – забележете! – съветник по вътрешната политика.

Дотук, като за български манталитет, свързан с назначенията във Властта, добре.

В България има около десетина централи за производство на ток от биомаса, като една от тях се намира – хоп! каква случайност! – в голямото село Труд, където бивш червен кмет е бил съветникът на президента Радев – Николай Копринков.

Централата за производство на ток от биомаса в с. Труд преди време е собственост на съдружници, които обаче впоследствие се разделят. Докато са заедно – те владеят няколко централи за производство на ток от биомаса, а след раздялата, единият съдружник поема голямата част от тях, а на другия – се пада централата в с. Труд.

Злите езици твърдят, че единият съдружник, при когото остават след раздялата на съдружниците петте централи за производство на ток от биомаса – „Белла“, е и дарител на кампанията на президента, в което, разбира се, няма нищо лошо.

Зоркото око на АФЕРА обаче разкри, че в съвета на директорите на едно от дружествата, свързано с централите за производство на ток от биомаса на „Белла“ – „ГРИЙН ФОРЕСТ ПРОДЖЕКТ“ АД може да се прочете името на … Петър Курумбашев от БСП, който излиза от съвета на директорите през януари т.г., защото стана евродепутат на мястото на вицепрезидента Илияна Йотова.

И сега, както се казва, започва „панаира“.

В голямото село Труд внезапно настават „протести“, заради … централата за производство на ток от биомаса, която е собственост на разделилият се с „Белла“ съдружник.

Централата работи иначе от две години и на никого досега нищо не му замириса, обаче сега изведнъж протестиращите ореваха орталъка, че миришело не на … цветя и рози, а на лайна, въпреки че точно от кравешките такива се прави ток. Един бил получил задух, друг го хванал алцхаймер /?!?!/, земята се тресяла /?!?!/, изобщо „хорърът“  „протестърски“ е пълен…

Ако е за нещо друго, никой няма да си мръдне пръста, обаче за голямото село Труд пращат проверки от каквито агенции и институции се сетите. Нито една от тях обаче, за ужас на режисьорите на поръчката, не открива каквито и да е нарушения в работата на централата.

А някой може ли да си представи, че може и без Мая Манолова? И тя ходила. Даже два пъти, ти да видиш. А днес пък при нея уж за „великден за всички“, бил един от онези, на които същата тая централа в с. Труд му пречи. Какво е рекъл иначе за Мая Манолова същият този, докато тя не го чува, ще премълчим, че да не я обидим.

А защо му пречи централата ли? Ами по –стар български обичай, за да може да си я купи, след като собственикът и е така притиснат и подложен на натиск чрез ресурса и определени лица от държавата, че да вдигне ръце от президент, съветника му и всичките, и я … продаде, че да му се махне от главата.

Впрегнат е и служебният министър на екологията, който хабер няма защо толкова е важна тая централа в село Труд, на фона на купища огромни проблеми в държавата, и понеже утре ще участва в ефира на BTV, днес, самият той в необрано лозе, е заръчал да му съберат цялата информация, че да бил „подготвен“ за онова, което са му наредили да изпълни, като внушение от телевизора.

Още една топла връзка излиза пак от „Белла“, близка до съветника на президента Радев от село Труд, респективно до самия Радев. Бившият шеф на сигурността в „Белла“ Николай Крушков изведнъж пък се пръкна като шеф на кабинета на служебния министър на МВР.

И така, всички институции са побъркани от „поръчка“, за да бъде доказан несъществуващ проблем, още повече, че в другите еднотипни централи за биомаса, собственост на „Белла“, на никого нищо не му мирише, нито му се тресе земята, не го хваща никой там „алцхаймер“ и никой не протестира.

ПРЕЗИДЕНТЪТ ДА ОЗАПТИ СЪВЕТНИКА СИ ПО ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА – БИВШИЯТ ЧЕРВЕН СЕЛСКИ КМЕТ НИКОЛАЙ КОПРИНКОВ, ЗАЩОТО „ЕКШЪНА“ С ЦЕНТРАЛАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТОК ОТ БИОМАСА БАШ В НЕГОВОТО СЕЛО ТРУД, МИРИШЕ НЕ НА КРАВЕШКИ ЛАЙНА, А НА ЧИСТА ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА, ДВИЖЕНА ЗАД КУЛИСИТЕ ОТ НЕГО.

А КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ НЕ ДРУГ, А РУМЕН РАДЕВ ГО Е НАЗНАЧИЛ ЗА СЪВЕТНИК ПО ВЪТРЕШНА ПОЛИТИКА, АКО НЕ ГО СПРЕ ОВРЕМЕ, ТОВА ЩЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ И ТОЙ Е В ИГРАТА.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.