Ето как да изострите мозъка си с 60%! Трябва само да...

https://goreshto.net/goreshto/eto-kak-da-izostrite-mozaka-si-s-60-tryabva-samo-da/117197 Goreshto.net
Ето как да изострите мозъка си с 60%! Трябва само да...

Австралийски учени установиха, какво трябва да се включи в менюто ви, за да се подобри функционирането на мозъка на възрастните хора с 60 процента, съобщи в. "Мирър".

 

Това е лесен начин за забавяне на естественото отслабване на когнитивните способности, увери ръководителят на изследването д-р Минг Ли.

"Макар и да няма лечение за възрастовия спад на когнитивните способности и развитието на невродегенеративни заболявания, промените в храната могат да са полезни за възрастните хора" - каза д-р Ли.

 

Става въпрос за изяждането на две супени лъжици ядки на ден.

Причината за този ефект остава неясна, но според специалистите той може да е свързан с противовъзпалителните и антиоксидантните свойства на ядките.

 

"Ядките са известни с голямото съдържание на полезни мазнини, протеини и фибри с хранителни свойства, които могат да намалят холестерола и да подобрят когнитивното здраве" - добави д-р Ли.

Учените са разгледали ефекта на ядките върху 4822 доброволци на възраст над 55 години. Резултатите им показват, че мозъкът на ялите редовно повече от 10 гр. дневно функционира по-добре, те разсъждават и мислят по-добре и имат по-силна памет. 

Източник: zdrave.to

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.