Фолклорната легенда Славка Калчева: Имах две предложения за влизане в политиката, но категорично ги отхвърлих

Никога не е била амбициозна, все някой трябвало да я побутва

https://goreshto.net/goreshto/folklornata-legenda-slavka-kalcheva-imah-dve-predlozheniya-za-vlizane-v-politikata-no-kategorichno-gi-othvarlih/121896 Goreshto.net
Фолклорната легенда Славка Калчева: Имах две предложения за влизане в политиката, но категорично ги отхвърлих

Никога не е била амбициозна, все някой трябвало да я побутва

Дълги години Славка Калчева е сред най-обичаните народни певици. С еднаква лекота тя умее да поднесе хороводни китки и тежки сватбарски песни. Основно място в забележителния й репертоар заема авторският й вселенски хит „Бяла роза“.

 

На 2 декември навършва 69 години, но твърди, че е рано да прави планове за тогава. За предстоящия й юбилей догодина обаче планира да е нещо голямо.

С годините се е научила да няма кой знае какви очаквания, за да не остава разочарована.

Вече приема само ангажименти, които не я претоварват и е категорична, че на тази възраст няма какво повече да покаже.

 

Планира да направи видео клип на последната й авторска песен „Бели ангели“, която е с етно рок звучене. Твърди, че винаги е била по-лежерна, но си дава сметка, че ако беше по-амбициозна, можело да издаде много повече песни и да заснеме повече клипове. Има още много авторски песни в телефона си, но не е организиран и амбициозен човек. Осъзнава тази си отрицателна черта и не я харесва, но не може да я промени.

Преди няколко години имала две предложения за влизане в политиката, но категорично ги отказала, тъй като това не е нейното амплоа. Тя е от хората, които винаги се откровени, но пък за сметка на това вечер ляга и спи спокойно. Тя е от малцината родни звезди, които цял живот са живели скромно, не иска и не харчи големи суми. Угажда си, но в рамките на разумното.

 

Не крие недоволството си от размера на пенсията й. Можела да получава много повече, но се доверила на счетоводителката й, която й била като втора майка. Имало е начин да я осигурява на максималната заплата, но й го е спестила. Категорична е обаче, че вината е изцяло нейна –  заради незаинтересоваността и некомпетентността й. Пенсията й е такава, каквато е, но пък си пожелава да е жива и здрава, за да я получава по-дълго време.

 

Обича да пазарува и да готви. Почти всеки ден се разхожда по няколко часа в парка в родния си Ямбол. Казано с други думи – има нормално и спокойно ежедневие.

Не отделя много време за външния си вид, недолюбва козметичните процедури и филърите. Два пъти е ходила да й слагат филъри, но след като си видяла синините в огледалото, се отказала. Иска да остарява достойно, но корекциите определено не са нейното. Иска да си запази излъчването и чертите на лицето, пък било то и с бръчки.

Не се лишава от нищо по отношение на храненето, но и не прекалява. Не обича сладки неща, но обожава постните.

 

От доста години има апартамент в София, но остава в него само за няколко дни, когато има участия. Приключи ли, врътва ключа и се прибира в Ямбол. И през ум не й е минавало да живее за постоянно в София. Отдавна има мъж до себе си, щастлива е и не се оплаква. Макар да няма тайни и кирливи ризи за изкарване на показ, предпочита да не навлиза в подробности за личния си живот.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.