Гнус! Клиент намери умряла мишка в семките на Rois

Босът на “ВИКТОРИЯ НУТС” ЕООД Христо Милев Васевски бил наблюдаван от ченгетата за трафик на дрога от Перу

https://goreshto.net/goreshto/gnus-klient-nameri-umryala-mishka-v-semkite-na-rois-5/123263 Goreshto.net
Гнус! Клиент намери умряла мишка в семките на Rois

Босът на “ВИКТОРИЯ НУТС” ЕООД Христо Милев Васевски бил наблюдаван от ченгетата за трафик на дрога от Перу

Пореден позив за повръщане получи клиент на родна търговска верига, който имал нещастието да си купи пакетче с любимите на всеки нашенец слънчогледови семки от марката Rois. За негов ужас, от опаковката изпаднало гнусно “мезе” под формата на смрадлива умряла мишка, в чиито зъби била заседнала семка.

 

Бесен от гняв и безпомощност пред липсата на всякакъв държавен контрол към босовете на Rois, нашият герой Танко Марков разказа за случая и отправи апел в социалната мрежа Фейсбук към Българската агенция по безопасност на храните и останалите отговорни държавни органи. Ето какво пише пострадалият:

 

“Семки Rois със бонус  бадеми обаче и мишки за мезе ужас и погнуса иначе контрол на храните минават и какво ли още не а  цената им е над 2 лв .......бляк бляк 🤦🤦🤦️”, не сдържа отвращението си клиентът.

 

Постът му е прочетен и споделен от стотици граждани, но държавата подозрително мълчи. Наша проверка показа, че БАБХ все още не са посочили в чия верига е станал сакатлъкът, нито са извършили проверка в складовете на Rois. Ако действаха по правилата, контрольорите вече щяха да са заградили с полиция търговската и производствена база на “ВИКТОРИЯ НУТС” ЕООД, пакетираща ядки Rois. Катинар щеше да бъде ударен и на складовете им, а цялата готова продукция под формата на милиони опаковки фъстъци, бадеми, лешници, стафиди, и най-вече злополучните семки, щеше да е иззета от веригите и дадена за проби.

 

Гризачите са едни от най-опасните вредители, защото пренасят заради, някои от които са изключително опасните чума, салмонела, липтоспироза, глисти, миши тиф, патогенен лимфоцитен венецуелски енцефаломиелит, хантавирус, и много други.

 

Мишки могат да плъзнат в складове на производители от калибъра на “ВИКТОРИЯ НУТС” ЕООД само ако не са спазени елементарни хигиенни изисквания, а ядките се смитат от мръсния и пепелив под с най-обикновена лопата, в разрез с всички добри практики за безопасност.

 

Наши източници от БАБХ и от големите хранителни вериги издадоха, че стоката на Rois и над 80% внос и изва от знайни и незнайни дестинации, където върлуват остро заразни епидемии. В този смисъл не се знае дали мишката е българска реколта или е емигрирала от Латинска Америка и Африка за да намери смъртта си в дома на Танко Марков.

 

Ако вярваме на хора, навъртащи се около столичната улица “6-ти септември”, преди време босът на “ВИКТОРИЯ НУТС” ЕООД, Христо Милев Васевски, е бил наблюдаван дали покрай импорта на ядки не внася и бели, прахообразни вещества от Перу. Разработката е в задънена улица, но подозренията остават.

Източник: crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.