Иво Танев кроял планове да сложи край на живота си

Певецът се обадил в точния момент, без дори да знае

https://goreshto.net/goreshto/ivo-tanev-kroyal-planove-da-slozhi-kray-na-zhivota-si/133165 Goreshto.net
Иво Танев кроял планове да сложи край на живота си

Певецът се обадил в точния момент, без дори да знае

Оказва се, че Иво Танев, който преди броени дни (на 1 май) отбеляза 58-ия си рожден ден, живее втори живот, след като преди повече от десетилетие, Веселин Маринов го спасил от самоубийство. Шоуменът, певец и водещ на някогашното предаване „Треска за злато“ по bTV бил изпаднал в тежка депресия, която го тласнала към опасни мисли, след като изгубил гласа си.

 

Тогава Веселин Маринов го върнал към живота, без да знае, предлагайки му работен ангажимент. Неговото обаждане се оказало съдбовно, тъй като се случило точно в деня, който Иво избрал за последен на този свят.

Танев разказа тази история преди три години в предаването Преди обед по bTV по повод премиерата на автобиографичната си книга „Урок за мъже“. В нея той споделя не само комични случки, а и изпитанията, които е трябвало да преодолее. Споделя, че най-трудно било, когато без обективна причина изгубил гласа си и в продължение на месеци търсел лек.

Когато Маринов се обадил на приятеля си, бил наясно, че е в труден период, но не подозирал, че е стигнал на ръба на отчаянието и приятелството им ще се окаже животоспасяващо за Танев. 

Случката дала на Танев да разбере, че се налага да промени живота си и операта няма да е част от неговото битие. Положението станало страшно, когато изгубил изцяло гласа си за 3 месеца и едвам говорел. Обиколил какви ли не лекари, но не могли да му помогнат. Един от тях дори го стреснал с предположение, че може да се касае за онкологичен проблем. За щастие изследванията категорично отхвърлили това предположение.

 

Никой обаче така и не успял да разкрие причината, поради която Иво Танев изгубил гласа си. От отчаяние дори стигнал до нетрадиционни методи на лечение – правел сутрин гаргара с прясна магарешка урина, която определя като чутовна гадост. Но и това не му помогнало. Така изгубил надежда, се замислил да сложи край на живота си и написал прощално писмо на близките си. Открил го в компютъра си преди няколко години и го изтрил.

В писмото бил написал по няколко думи за всеки от семейството си. В деня, в който планирал да се раздели с живота, приготвил някои субстанции, които възнамерявал да изпие вечерта.

Съпругата и дъщеря му не били съвсем в неведение за плановете му и всеки път се прибирали със страх у дома, очаквайки да го намерят безжизнен.  

 

Часове, преди Танев да изпълни пъкления си план, телефонът звъннал – обаждал му се Веселин Маринов, с когото са приятели отдавна. Без да знае, че спасява живота му, Маринов споделил, че го е предложил като организатор на събития на свой приятел-бизнесмен. Осигурявайки му този ангажимент и най-вече с окуражаващите му думи, Маринов вдъхнал сили на приятеля си. Така мисълта му се ангажирала с организацията на събитието и до вечерта вече бил забравил за плана да приключи земния си път.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.