Изненада! Марката „Ку-ку“ вече не е притежание на Слави

Тя бе оценена на 2.5 млн. от експерти преди години

https://goreshto.net/goreshto/iznenada-markata-ku-ku-veche-ne-e-pritezhanie-na-slavi/110220 Goreshto.net
Изненада! Марката „Ку-ку“ вече не е притежание на Слави

Тя бе оценена на 2.5 млн. от експерти преди години

Изненадващо, но факт – Слави Трифонов е продал правата върху марката „Ку-ку“.

 

Новият собственик е богатият бизнесмен Рачо Рибаров, който е медик по образование и е един от най-влиятелните търговци на медицинска техника у нас.

 

Легендарното студентско шоу по Канал 1, което направи звезди не само Слави Трифонов, но и Васил Василев-Зуека, Тончо Токмакчиев, Марта Вачкова, Камен Воденичаров, Влади Въргала и много други, отдавна е в историята. Въпреки това, очевидно все още притежава някаква търговска стойност.

 

Преди десетина години Трифонов поръчва експертиза, която да оцени пазарната стойност на марката „Ку-ку“. Сумата е доста внушителна – 2 585 000 лева. Затова шоуменът апортира правата върху нея в една от фирмите си „Приза интерактив“.

Така и не става ясно обаче каква е сумата, която е платил сега за нея медицинският бос Рибаров.

 

„Ку-ку“ се появява на бял свят на 27 януари 1990 година. Трифонов се появява в предаването 3 години по-късно, когато създателите на шоуто, сред които са Петър Курумбашев, Любен Дилов-син, Камен Воденичаров и други, вече са регистрирали фирма „Ку-ку“. При все, че бързо става най-разпознаваемото лице на шоуто, Слави няма дялове във фирмата и не участва в разпределението на печалбите.

 

Следва разцепление в екипа, след което се раждат две предавания – „Каналето“ и „Хъшове“, чийто водещ е Слави Трифонов. Второто е далеч по-успешно във всяко едно отношение. Постепенно името „Ку-ку“ започва да се забравя и собствениците на марката не я подновяват във патентното ведомство.

 

През 2009 година Слави Трифонов я регистрира на свое име и кръщава оркестъра си „Ку-ку бенд“.

Тепърва ще се изяснява за какво му е изобщо тази марка на новия собственик и за какво ще я използва.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.