Как да обслужваме своя шибидах правилно?

https://goreshto.net/goreshto/kak-da-obsluzhvame-svoya-shibidah-pravilno/49683 Goreshto.net
Как да обслужваме своя шибидах правилно?

В горещите летни дни да разполагаш с шибидах в колата си е истинска екстра.

Вярно е, че повечето коли имат климатици, които за няколко минути могат да ви накарат да забравите за горещините, но те изискват много по-сериозна поддръжка и съответно разходи, за да функционират. Докато на шибидаха просто дърпаш ръчката или натискаш копчето и отваряш. Въпреки това обаче, и с шибидах прозорците се нуждаят от поддръжка. В противен случай се ускорява процеса на „амортизация” и в един момент няма да можете да ги отворите или затворите. (Текстът продължава и след видеото.) https://www.youtube.com/watch?v=I0stICDBo2U Поддръжката на шибидах не е нещо сложно и всеки „любител” би могъл да се справи с нея. Поне веднъж в годината трябва да почиствате шибидаха с обезмаслител и впоследствие да го „гресирате” със специален материал в зависимост от модела автомобил, с който разполагате. Искаме да отбележим, че за всяка една кола поддръжката е различна. Поради това е желателно да разберете как точно се обслужва шибидахът за вашата кола, вместо да си правите експерименти и да действате на своя глава. Това може да ви струва много и да доведе до сериозни повреди по механизма на шибидаха, чийто ремонт може да ви коства няколкостотин лева! В днешния материал ще се опитаме да ви помогнем с полезна информация, но държим да подчертаем, че действате на своя глава и ако нещо се обърка, то най-вероятно грешката е при вас. Ако не сте сигурни в това, което правите, то по-добре се свържете със специалистите на https://www.youtube.com/watch?v=1Xe56v-grGk МИКРОН ДОЦЕВ ЕООД защото в крайна сметка може да се окаже, че парите, които искате да си спестите от платеното сезонно обслужване на шибидаха на вашия автомобил, ще ги дадете двойно или тройно за неговото ремонтиране!

Обслужване на Шибидах на Мерцедес

Предварително трябва да почистите механизма с някакъв обезмаслител – най-добре с WD40. Също така трябва да положите грижи и за ветробрана. След като приключите с почистването, идва ред на смазването на механизма. В никакъв случай не използвайте „каквото имате под ръка – грес или нещо друго за смазване”! Има специални грес-спрейчета за Мерцедес по каталожен номер. Намирате вашия модел и смазвате. Целта е да поддържате релсите чисти!

Обслужване на Шибидах на БМВ

Не са много моделите на БМВ, които разполагат с шибидах, но все пак да поговорим малко и за тяхната поддръжка. Шибидах системите им трябва да се почистват редовно и при необходимост да се смазват. Препоръчваме при евентуален проблем с механизма да се обърнете към майстори, тъй като ремонтирането на шибидах системата е сложна работа, за която са нужни не само специални познания, но и инструменти, които рядко присъстват в гаража на „домашния майстор”.

Обслужване на Шибидах на Форд

Един от често срещаните проблеми при шибидасите на Форд е свързан с честото запушване на дренажните отвори, което води протичане на вода в купето. За да се предпазите от подобен проблем, е желателно редовно да ги почиствате. Процедурата е подобна като тази на Мерцедесите, но тук не е наложително да използвате специални гресиращи материали. Фирма МИКРОН ДОЦЕВ ЕООД предлага ремонт на шибидах на всякакви коли – Мерцедес, БМВ, Ауди, Форд, Фолксваген, Хонда, Крайслер и всички останали модели, които разполагат с такива системи! При поява на течове, проблеми при отваряне и затваряне – обърнете се към нас за професионална помощ на ниски цени!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.