Kaufland с три отличия от годишните награди „Златно сърце“

Лидерът в ритейла с награди в категории ESG лидер, Образование и Employer Branding и CSR

https://goreshto.net/goreshto/kaufland-s-tri-otlichiya-ot-godishnite-nagradi-zlatno-sarce/133307 Goreshto.net
Kaufland с три отличия от годишните награди „Златно сърце“

Лидерът в ритейла с награди в категории ESG лидер, Образование и Employer Branding и CSR

Kaufland получи три златни отличия на Десетите годишни награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност „Златно сърце“, организирани от списание и клуб Business Lady.  Лидерът в ритейла бе отличен за реализирани проекти в последната година в категории ESG лидер, което обхваща цялостната социално отговорна политика на компанията – от последната кампания Новата гора на София до мащабната подкрепа за експедицията на Антарктида. За своята Бизнес академия Kaufland-УНСС и образователни проекти търговската верига бе отличена в категория „Образование, обучение и развитие“ , като признание получи и в категория „Employer branding и CSR за изграждането на своя работодателски бранд и реализираните кампании, част от политиката за корпоративна социална отговорност.

„През последните години Kaufland България приоритизира социалния си ангажимент, като водещите теми, по които работим, са околна среда, култура и образование и грижата за децата. Приемаме всяко отличие - от една страна като знак, че усилията, които полагаме са в правилната посока и от друга – като отговорност – да развиваме и надграждаме постигнатото“, каза Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и социална отговорност“.

Kaufland получи първо място в категория ESG лидер за цялостната си социално отговорна политика, сред тях са един от последните проекти – Новата гора на София и най-мащабният - подкрепата за българската експедиция на Антарктида. Със съдействието на своите клиенти компанията за втора поредна година дари 20 000 дъбови фиданки на Столична община в подкрепа на залесителния проект „Новата гора на София 2“. Ритейлърът се „качи“ за втори път и на борда за Антарктида, като дари над 30 тона продукти за 32-рата Българска антарктическа експедиция. През 2023 г.  в компанията са реализирани проекти в изпълнение на мерки по две ключови стратегии – тази за климата и ReSet стратегия за намаляване на пластмасата и се превърна в първата верига хипермаркети с автомати за обратно приемане на PET опаковки и кенове. Компанията разшири и работата си с местните общности и фокусира приоритетите си върху темите за децата, като се превърна в „Компания приятел на детето“.

В категория „Образование, обучение и развитие“ лидерът в модерната търговия бе отличен за участието в различни образователни програми и своята Бизнес академия Kaufland – УНСС. Това е първата по рода си практически ориентирана Бизнес академия, разработена от лидера в ритейла в България в помощ на студентите. Компанията  инвестира непрекъснато средства за обучение и развитие на своя екип от над 7500 души.

„Усилията ни са насочени към това да подпомагаме непрекъснато възможността на служителите да надграждат своите умения и компетенции, но винаги подхождаме с грижа за тяхното емоционално и физическо здраве. Сред приоритетите ни са и създаването на повече условия за младите хора за успешна реализация в бизнеса след завършване на тяхното образование“, каза Анна Панчева, ръководител „Човешки ресурси“ в Kaufland.   

В категория „Employer branding и CSR Kaufland получи признание за развитието на своя работодателски бранд и практиките в своята корпоративна социална отговорност. Фокусът на работодателската политика на Kaufland е поставен върху грижата за благосъстоянието на всеки член на екипа в сигурна и стабилна работна среда. Това включва широк пакет от 18 социални придобивки и множество програми, насочени към здравето, мотивацията, удовлетвореността, подкрепата на служителите и възможности за развитие, разбиране и оценка.

Наградите „Златно сърце“ имат за цел да покажат добрите практиките и да съберат на едно място големите сърца в лицето на малките и големи бизнеси, личности и НПО организации.

За Kaufland България:

Kaufland България е лидер в сектора на модерната търговия у нас с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7 500 служители. Шест поредни години компанията е сертифицирана като Top Employer от международния независим институт Top Employers Institute. От началото на 2022 г. до момента утвърждаването на работодателската марка на Kaufland България беше засвидетелствано и от повече от 55 отличия в най-оспорваните категории на значими конкурси като Employer Branding Awards на b2b Media, Career Show Awards, My Love Marks, Business Lady, Employer of choice и други. За втори пореден път през 2023 г. компанията заслужи и престижното първо място като „Най-добър работодател“ според класацията на Career Show Index 2023, както и Любим международен работодател от единствената в България изцяло потребителска класация My Love Marks.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.