Кои са най-бързите начини да постигнем перфектна усмивка?

https://goreshto.net/goreshto/koi-sa-nay-barzite-nachini-da-postignem-perfektna-usmivka-2/116019 Goreshto.net
Кои са най-бързите начини да постигнем перфектна усмивка?

Перфектната усмивка е първото нещо, което околните забелязват у нас, а множество проучвания сочат, че белите, равни и хармонично подредени зъби са много по-добра атестация за успех, отколкото изисканият гардероб например. Факт е, че именни състоянието зъби разкрива колко сме здрави и дали живеем в благополучие, или напротив.

Трендът мотивира все повече хора да потърсят професионална консултация за подобряване на естетиката на зъбите. Онова, което плаши кандидатите (освен звукът от зъболекарската машинка, естествено) е въпросът дали можем да получим естествен резултат, който не предизвиква асоциации за прясно нареден болничен теракот, шегуват се препатили пациенти.

 

Оказва се, че съществуват минимално инвазивни процедури, които да изравнят и хармонизират зъбите и въпреки интервенцията те да изглеждат натурално, създавайки усещане за добра грижа. Наричат се “бондинг” и Invisalign и са сред най-търсените услуги в стоматологичните кабинети напоследък.

 

В търсене на отговори за процедурата днес се обръщаме към д-р Яна Мохаммад-Бялева от дентална клиника Impression Dent. Тя обяснява, че „бондингът“ представлява директно изграждане на зъби или така наречените директни композитни фасети. Той позволява възстановяване с естетичен фотополимер в едно посещение, уверява ни д-р Бялева, успокоявайки, че не е нужно да жертваме годишната си отпуска.

 

Специалистите на Impression Dent препоръчват процедурата на пациенти със счупени, пукнати или изтрити зъби, такива с кариеси в предната част, разбира се за хора с криви или раздалечени зъби, както и за всякакви несъвършенства в цвета и формата.

 

Друго предимство на бондинга е, че той се извършва без изпиляване, което е максимално щадящо за зъба. Може да се изработи при наличие на т.нар. диастеми (бел.ред.: разстояния при централните резции) или при леки фрактури на режещите им ръбове, допълват от клиниката.

 

Специалистите обясняват, че бондингът се поставя върху фронталната повърхност на зъба и има за цел да подобри естетиката. Именно за това, тази процедура се причислява към естетичната дентална медицина. В Impression Dent го прилагат при нужда от лека корекция на формата, големината, цвета на зъба или при съществуващи множество стари пломби.

Бондингът е подходяща процедура и затова го препоръчваме най-вече при млади пациенти, които искат да подобрят естетиката и хармонията на усмивката си и при които все още не се налага да прибягваме до по-инвазивни процедури в името на по-добрата естетика”, уверява ни д-р Бялева, а ние почти събрахме смелост да посетим кабинета й.

 

Що се отнася до системата алайнери Invisalign, това е истинска революция в корекцията на захапката и е превъзходна, прозрачна алтернатива на брекетите! Д-р Бялева разкрива, че Invisalign е много напреднал метод, равносилен на лечението с брекети и с негова помощ могат да се лекуват диагнози като: дълбока и кръстосана захапка във фронталния и в страничния участък, както и отворена захапка, а също така неестетичните струпвания и  разстоянията между зъбите.

„Невидимите“ шини се изработват чрез специализирана 3D технология, която показва как ще се подредят зъбите при всяко преместване на шината. Invisalign позволява също да видите вашите виртуални резултати и план за лечение, преди дори да го започнете. Така пациентът ще знае как зъбите се очаква да изглеждат, когато лечението приключи.

 

За разлика от обикновените брекети, Invisalign технологията представлява поредица от прозрачни шини, всяка от които се носи по една седмицa. Направени са така, че постепенно да изместват подредбата на зъбите, за да се постигне за максимално кратко време желания резултат. Te са удобни за носене, не се виждат и не причиняват неудобство, не пречат на говора, което ги прави предпочитани и от малки и от големи пациенти.

 

Водещото предимство е, че никой не може да забележи, че носите тези практически прозрачни алайнери. Животът може да продължи нормалния си ход, тъй като системата Invisalign върши своята работа дискретно, споделя опита от практиката си д-р Бялева.

 

Другият плюс на Invisalign, e че са подвижни, което дава гъвкавост да консумирате нормално храна и вода като просто свалите алайнерите за кратко време. Също така можете да премахнете алайнерите, за да изчеткате зъбите си, както обикновено с конци, за свеж дъх и за поддържане на добро устна хигиена. 

 

За разлика от традиционните фиксирани брекети, при алайнерите няма метални дъги. Това означава, че в повечето случаи ще имате  много по-малък брой посещения при вашия Invisalign лекар. 

 

Лечението може да продължи средно до две години, но по-често за 12 месеца резултатите са забележителни, коментира д-р Бялева. Алайнерите трябва да се носят приблизително от 20 до 22 часа всеки ден, през цялото време на терапията, а резултатите до голяма степен зависят от това колко последователни са пациентите.

 

Много често двата метода (корекция на зъбите с Invisalign и бондинг) се комбинират за постигане на наистина перфектна усмивка.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.