Колко ще ни струва новогодишната трапеза? Петстепенно меню или ЧНГ в заведение

https://goreshto.net/goreshto/kolko-shte-ni-struva-novogodishnata-trapeza-petstepenno-menyu-ili-chng-v-zavedenie/124200 Goreshto.net
Колко ще ни струва новогодишната трапеза? Петстепенно меню или ЧНГ в заведение

Ако на новогодишната трапеза си поръчате печено прасенце с картофи соте, трябва да се бръкнете между 400 и 450 лева

Искате ли на софрата си пълнено агне, това ще ви струва пет стотака, навръх 31 декември. За патица, пълнена с портокали или печена пуйка, ще броите между сто и двеста лева.

Най-търсено е и киселото зеле за гарнитура, което върви по девет лива за килограм.

Сред най-предпочитаното новогодишно меню са четири- и петстепенните менюта. Те съдържат предястие, разядка, основно, салата и десерт. Към 75 лева излиза микс от салати, сухи мезенца, агнешко печено, топли предястия, баница с късмети , десерт и домашна питка.

По думите на ресторантьорите в София се поръчва най-много храна за вкъщи, докато пловдивчани предпочитат да празнуват в заведения.

Цените и при двата варианта излизат към 70-80 лева, като в заведенията има две чаши алкохол, а при поръчките в къщи се набляга на по-голямото количество храна.

Много заведения са пуснали и специални ваучери за храната, но поръчките трябва да бъдат на адрес преди новогодишната нощ и да са направени до 28 декември.

Срещу ваучер от 131 лева ще получите три килограмова пълнена пуйка с ориз, стафиди, орехи и гъби върху канапе от кисело зеле.

Източник: Телеграф

 

  

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.