Лилия Мустакова разочаровала сериозно родителите си с избора, който направила

Всички очаквали от нея да продължи семейната традиция

https://goreshto.net/goreshto/liliya-mustakova-razocharovala-seriozno-roditelite-si-s-izbora-koyto-napravila/116703 Goreshto.net
Лилия Мустакова разочаровала сериозно родителите си с избора, който направила

Всички очаквали от нея да продължи семейната традиция

Малцина са наясно с факта, че новинарката от Нова тв Лилия Мустакова, е загърбила медицината, за да се занимава с журналистика. Ако не беше станало така, днес тя можеше да е признат и уважаван лекар, при това потомствен. Предричали й бъдеще в областта на баща й д-р Тихомир Мустаков – алергологията. Затова родителите й останали разочаровани, когато избрала журналистиката пред медицината.

 

В крайна сметка не им оставало нищо друго, освен да приемат избора на дъщеря си. Майка й, която е дългогодишен педиатър, също я насърчила да следва мечтите си.

Лилия завършва с отличие бакалавър „Журналистика“ и магистър „Медиен мениджмънт“ в университета "Уестминстър" в Лондон, Англия и през 2016 г. се връща у нас, макар плановете й да са други. Още когато заминава за Острова да учи, възнамерява да остане и да гради кариера там.

 

Променя обаче решението си покрай Брекзит, когато във Великобритания започнали да се появяват настроения срещу емигрантите и по-специално към хора, дошли от България и Румъния. Мустакова разказва, че изведнъж се сблъскала с омраза, което не й се било случвало до онзи момент. Така взела решение, че й е време да се прибере у дома.

 

Младата журналистка бързо се утвърждава като професионалист, макар първият й ефир да бил пълен провал. Фиаското й обаче не я сломило, дори напротив – нахъсало я още повече. Присъединява се към екипа на Нова тв през март 2020 г. Разкрива, че няма специфични ритуали, които да изпълнява преди ефир – единствено си поема дълбоко въздух, преди да застане пред камера, тъй като сърцето й започва да подскача от вълнение.

 

От натовареното си ежедневие журналистката разпуска с книги, филми и дори… компютърни игри. С приятели си направили група, за да играят популярната ролева игра „Dungeons and Dragons“. За себе си казва, че е домошар и обича да прекарва време с близките и приятелите си.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.