Масови фалити водят до край на предаването „Кошмари в кухнята“

Хората вече не искат да им перат кирливите ризи пред камера

https://goreshto.net/goreshto/masovi-faliti-vodyat-do-kray-na-predavaneto-koshmari-v-kuhnyata/123943 Goreshto.net
Масови фалити водят до край на предаването „Кошмари в кухнята“

Хората вече не искат да им перат кирливите ризи пред камера

Вече трета година Нова тв не може да извади нов сезон на „Кошмари в кухнята“, чийто рейтинг е доста висок, а причината за това е, че няма кандидати за участие. Собствениците на заведения категорично отказват да пуснат строгия шеф Манчев в кухнята си, тъй като в бранша се разчуло за масови фалити на ресторанти след посещенията му.

 

Шоуто е с 6 сезона до момента в ефира и Нова тв планираше да излезе с нови епизоди, но такива не бяха заснети и поради тази причина към днешна дата текат повторения на стари предавания, които са излъчвани вече многократно. 

 

Причина за отлива на ресторантьорите е лошата светлина, в която шеф Манчев ги показва в предаването. Кадрите, в които се кара на персонала, критикува храната или обявява кухните за мръсни, разбираемо водят до отлив на клиентите и се стига до фалит. Това, че звездата уж оправя проблемите, няма никакво значение – веднъж видели мръсните кухни по телевизията, клиентите предпочитат други ресторанти.

В Карлово например ресторантьор бил принуден да продаде ресторанта си, след като в национален ефир било излъчено как шеф Манчев го убеждава да намали грамажите, за да принуди клиентите да поръчват по няколко порции. Човекът хлопнал кепенците само няколко седмици след посещението му.

 

Не по-различна е и съдбата на пицария в Дупница, ресторант в София и още доста заведения от „Кошмарите“ на различни места в страната. Затова и хората вече не искат да им перат кирливите ризи пред камери. Кога ще има нов сезон, така и не става ясно.

 

bTV се сблъсква със същия проблем, но с шоуто си „Смени жената“ – не могат да се намерят съпруги, готови да сменят домакинството си с друго, дори и срещу заплащане. Поради тази причина се е наложило предаването да бъде спряно, въпреки високия му рейтинг.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.