Никой не ще къщата за гости на Милко Калайджиев!

https://goreshto.net/goreshto/nikoy-ne-shte-kashtata-za-gosti-na-milko-kalaydzhiev/112716 Goreshto.net
Никой не ще къщата за гости на Милко Калайджиев!

НАП продава къщата на гости на бащата на поп фолка Милко Калайджиев

Търгът бе първоначално за 600 бона, но сега от агенцията са намалили цената на 450 000. Което е с 25% по-ниска от обявената цена заради липса на кандидати.

Къщата за гости се намира в свиленградското село Мезек и 70-годишният певец е водил четиригодишна сага по съдилища с данъчните, за да си я запази, но не е успял.

Причината те да сложат ръка на къщата е заради това, че известния фолкаджия трябва да върне на държавата 304 000 лева за алтернативен селски туризъм в село Мезек.

При направена проверка от държавен фонд „Земеделие“ се е установило, че къщите за гости в България трябва да върнат над 46 милиона лева. Обектите се направени с европари по програмата за развитие на селските райони.

Данъчните са категорични, че имотът е поддържан идеално. Къщата на певеца разполага с пет стаи, в които Милко Калайджиев е направил подобрения ,за да се чувстват гостите му идеално.

„Бесен съм, но го преодолях!Човек не бива да се ядосва, за да живее по-дълго!Разбрах едно, че човек не трябва да става ортак с държавата“, категоричен е изпълнителят.

А по думите на организация, управляваща къщите за гости  у нас, предприемачите, санкционирани заради неизпълнение на договорите по европроектите нямат вина, а неработещата администрация.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.