Основните разлики между дамски и мъжки часовници

https://goreshto.net/goreshto/osnovnite-razliki-mezhdu-damski-i-mazhki-chasovnici/49680 Goreshto.net
Основните разлики между дамски и мъжки часовници

Влизайки в магазин за дамски и мъжки часовници, повечето от нас лесно разграничават мъжките и дамските модели.

Понякога обаче хората се бъркат, понеже някои имат сходни характеристики и външен вид. Днес тенденциите са все по-разнообразни и интересни, а вариантите мъжки и дамски часовници – все по-търсени. Те са чудесен аксесоар, който може да направи визията ви уникална. Нека обаче видим разликите между мъжките и дамските модели, за да не се бъркаме и да подбираме смело, особено ако те са част от идеята ни за подарък за скъп човек. Както се предполага, вариантите дамски часовници са по-малки, в сравнение с мъжките, които са по-масивни. Китките на жените са по-тънки и предполагат по-нежни модели. В зависимост от дизайна, те имат по-фина верижка или каишка.

Освен това мъжките варианти са с по-голяма тежест, което придават допълнително мъжественост на силния пол.

Всички дамски часовници са направени по-леки с цел, да не пречат на своите притежателни, защото освен тях, те носят и чанта, понякога покупки, бутат бебешка количка или носят бебе и т.н, ръцете на една жена винаги са заети с нещо. Напоследък се появяват и доста големи дамски часовници, които макар да не са типични за жените, се купуват и то доста. Явно, любителките на по-внушителните аксесоари не се страхуват да рискуват и да експериментират. На пазара има голямо разнообразие от модели часовници и за двата пола – различни форми, цветове, дизайни, екстри. Обикновен, дамските са повече, най-малкото заради цветовата гама, която обхваща почти всички нюанси. Доказан факт е, че мъжете се спират на изчистени варианти – класичеси, черни, сребърни. Те, обаче, са и малко по-привилегировани, тъй като мъжките часовници се проектират с повече функционални допълнения, като хронометър, календар и други. Дамите, обаче, не се чувстват особено засегнати, понеже за тях е важно часовникът да краси външния им вид, превръщайки се в стилна и красива гривна... която показва часа.

Важна особеност е и формата на часовниците.

За мъжките е характерна кръглата, а за дамските – всички останали. Наистина, опциите при тях са безкрайни – овални, квадратни, правоъгълни, кръгли, звездовидни, с разни допълнителни елементи, като крила, корони, надписи и т.н. Размерите на различните дамски часовници са между 20-27 мм. В зависимост от възможността, която имате, може да зарадвате любимата жена с диамантен часовник или друг по-луксозен модел. За тях, тези аксесоари са истински бижута, някои дори ги колекционират. Разбира се, това се отнася и за представителите на силния пол. Съществуват какви ли не екземпляри, а тези, които се интересуват несъмнено ще се сдобият, ако все още не са, както със старинни модели, така и с най-новите. Изключителен хит са часовниците, „оцелели” след тежки катастрофи или други бедствия. Така или иначе, пазарът прелива от разнообразие и за двата пола. Може да се разровите и в интернет, където ще попаднете на редица сайтове и страници, предлагащи интересни мъжки и дамски часовници. Добре ще е, ако хванете промоция или примамлива оферта, но този аксесоар сам по себе си е добра инвестиция, така че не пестете за него. Все пак, където и да идете, вниманието на всички ще бъде приковано към китката ви, нека си заслужава!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.