Полезни съвети за подобряване на настроението

Въпрос на нагласа е върху коя от двете посоки ще съсредоточите вниманието си

https://goreshto.net/goreshto/polezni-saveti-za-podobryavane-na-nastroenieto/111295 Goreshto.net
Полезни съвети за подобряване на настроението

Въпрос на нагласа е върху коя от двете посоки ще съсредоточите вниманието си

Едва ли някой има съмнение, че настроението се влияе от редица фактори.

 

Понякога хиляди дребни неща ви карат да се чувствате зле, но това не означава, че трябва да сте намръщени и депресирани през цялото време. Все пак е лято и може да се открият немалко причини, които да подобрят настроението ви. Въпрос на нагласа е върху коя от двете посоки ще съсредоточите вниманието си.

 

Ето и няколко съвета, които ще са ви от полза в случай, че усетите, че затъвате в блатото на негативните емоции:

 

1.

Обадете се и поговорете със стар приятел, който винаги ви зарежда с положителна енергия.

 

2.

Може да си нарисувате нещо – дори и да е драсканица, по този начин ще изразите емоциите си на листа. Каквото и да нарисувате ще ви е от полза.  

 

3.

Спортувайте и изгорете излишната си енергия. Можете да се изпотите здраво и докато блъскате по боксовата круша. Това със сигурност ще ви накара да се почувствате по-щастливи.

 

4.

Усмихвайте се на себе си винаги, когато не сте в настроение. Застанете пред огледалото и се усмихнете – специалистите са категорични, че терапията действа безотказно.

 

5.

Слушането на музика също помага. Съветът на психолозите обаче е да заложите на любими парчета, които свързвате с приятни емоции, а не с негативни такива.

 

6.

Похапвайте нещо вкусно, но внимавайте с количествата, не прекалявайте. В противен случай това ще се отрази негативно на талията ви и пак ще скапе настроението ви. Най-подходящи за целта биха били плодовете и суровите ядки.

 

7.

Ако се чувствате потиснати се постарайте да се наспите добре. Ще се изненадате как доброто ви настроение ще се завърне само след една спокойна нощ с достатъчно време за почивка и сън.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.