Предаването на Цветанка Ризова с катастрофално нисък рейтинг

Последният сезон на предаването е направо плачевен

https://goreshto.net/goreshto/predavaneto-na-cvetanka-rizova-s-katastrofalno-nisak-reyting/139702 Goreshto.net
Предаването на Цветанка Ризова с катастрофално нисък рейтинг

Последният сезон на предаването е направо плачевен

След 12 години работа в предаването „Лице в лице“, Цветанка Ризова е под сериозна въпросителна в bTV за следващия тв сезон. Рискът да слезе от екран заради катастрофално ниския рейтинг, е огромен, издават запознати. Предаването й убедително губи състезанието с Нова тв, което въпреки професионалните й качества, може да й струва ефира.

 

През този сезон предаването „Лице в лице“ било в истинска рейтингова дупка в програмата на телевизията. То е изгубило категорично състезанието със забавно-развлекателните си конкуренти в Нова тв – викторината „Семейни войни“, излъчвана на гърба му.

Истината е, че bTV открай време пълнят програмата си от 17 ч. с 20-минутни новини, след което 40-минутното предаване „Лице в лице“, в което се разискват важните теми от деня. В същото това време обаче конкурентната Нова тв предлага на зрителите развлекателното състезание „Семейни войни“, с което мнозина разтоварват напрежението, натрупано на работното място точно преди да седнат пред телевизорите. В крайна сметка викторината се оказва в пъти по-предпочитана от предаването на Цветанка.

 

Същевременно коментарното следобедно шоу на Нова тв „Пресечна точка“ не може да се оплаче от липса на фенове. То се излъчва точно преди „Лице в лице“ от 16.10 ч. всеки делничен следобед, докато на гърба му bTV предлага турска сапунка, която по никакъв начин не намалява аудиторията на Нова тв.

 

При положение, че никой не оспорва професионалните качества на Ризова, обясненията за ниския рейтинг на предаването й може да са две – или форматът е твърде скучен на зрителите, или го проваля конкуренцията на „Семейни войни“, което означава, че „Лице в лице“ не е позиционирано добре в програмната схема.

И в двата случая обаче засегната е Ризова, която може да остане без ефир още от новия тв сезон. От bTV едва ли ще я уволнят, но пък може да й вземат предаването и да я насочат към позиция зад кадър. Не е изключено да я направят продуцент в новините или в някое актуално предаване като например „Защо, господин министър“. А може и да й предложат изява в някой от многобройните сайтове на медийната група.

За момента все още не е ясно какво ще излъчват на мястото на предаването й.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.