Радиана Божикова заема мястото на Натали Трифонова?

Очевидно е успяла да спечели доверието на медията

https://goreshto.net/goreshto/radiana-bozhikova-zaema-myastoto-na-natali-trifonova/115415 Goreshto.net
Радиана Божикова заема мястото на Натали Трифонова?

Очевидно е успяла да спечели доверието на медията

Никой не подозираше, че Натали Трифонова може да си намери майстора в лицето на скромна репортерка, която да я измести.

 

В момента тя е водеща по заместване на „Тази събота и неделя“, но от есента ще пусне авторско предаване, което ще измести светското „Култ“ от програмата на медията.

 

Името на новото шоу е „Би Ти Ви разказва“ и ще се излъчва всеки неделен ден от 16 ч., а продължителността му ще е половин час. То ще се конкурира за зрители с рубриката на Галя Щърбева „Да хванеш гората“ по Нова тв. Основната тема, залегнала и в двата проекта, са човешките истории.

 

Докато обаче фокусът на Щърбева е насочен към младите и успешни хора, загърбили големия град и насочили се към селата, то този на Радиана пада върху културата, малцинствата, традициите, обичаите, равенството между половете, личните каузи, постиженията и редките професии в слабо познатите места на страната ни, като понякога фокусът ще бъде изместван извън пределите на България.

 

След като проектите на Радиана Божикова се разрастват до собствено предаване, очевидно е успяла да спечели доверието на медията. Това се случва след 6 международни и 3 български отличия, които Божикова получи за документалния си филм „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“.

 

Всички се питат какво ще се случи с предаването на Натали Трифонова, след като половината от часовия му пояс ще бъде зает от „Би Ти Ви разказва“. На практика това означава или че „Култ“ ще бъде орязано с половин час, или пък ще му се търси ново място в програмната схема. Третият вариант е то да бъде спряно, но това е малко вероятно предвид симпатиите на телевизията към Натали Трифонова и авторката на шоуто Петя Дикова, която го лансира преди години.

 

Първият епизод на „Би Ти Ви разказва“ ще бъде излъчен на 10 септември и е посветен на бесленските булки – сватбен ритуал с къна и рисувана гелина, както и за промените в живота на жената в селото след брака.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.