С право хоро около фонтана в Централни хали стартира Международният фолклорен фестивал „Витоша"

Танцови ансамбли от осем държави изненадаха посетителите на емблематичната сграда

https://goreshto.net/goreshto/s-pravo-horo-okolo-fontana-v-centralni-hali-startira-mezhdunarodniyat-folkloren-festival-vitosha/138499 Goreshto.net
С право хоро около фонтана в Централни хали стартира Международният фолклорен фестивал „Витоша"

Танцови ансамбли от осем държави изненадаха посетителите на емблематичната сграда

 танцов флашмоб във възстановената от Kaufland България емблематична сграда на Централни хали беше даден старта на Международния фолклорен фестивал „Витоша“. Българският фолклорен танцов ансамбъл „София-6“ изненада посетителите в Халите с изпълнението си на право хоро около фонтана в сградата. След като музиката огласи търговската част от пространството, на хорото се включиха всички участници в международния фестивал в традиционните си костюми, както и пазаруващите в хипермаркета.

Пъстротата от танци продължи на сутеренния етаж на Централни хали в интерактивната зона за археология и история, където фолклорните ансамбли на Боливия, Мексико, Казахстан, Молдова и Северна Македония впечатлиха всички с атрактивните си изпълнения. Под бурните аплодисменти на публиката финалът на мини танцовият спектакъл беше поставен от българските участници във фестивала.

След изпълненията в Централни хали, всички участници, облечени в пищните си фолклорни костюми показаха световното фолклорно богатство в традиционното си празнично шествие по пешеходния участък на бул. „Витоша“.

Програмата на 28-мото издание на Международният фолклорен фестивал „Витоша“ продължава до неделя в Народно читалище „Витоша-1951” (ул. “Ген. Ал. В. Суворов“ 68). Там зрителите ще могат да се потопят в танцовите изпълнения на едни от най-добрите български  ансамбли, както и на зрелищните танци на представителите от Албания, Боливия, Индия, Италия, Казахстан, Мексико, Молдова и Северна Македония. Входът за всички събития е безплатен.

Жителите и гостите на София ще могат да разгледат и изложбата на фестивала, която ще бъде разположена пред лятно кино „Кабана“. Тя ще разходи посетителите през предишните издания на Международен Фолклорен Фестивал „Витоша“, представяйки им красотата на ансамбли от пет континента.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.