Щерката на Борисов стартира собствен бизнес

Започна работа само осем месеца след раждането на третото им дете

https://goreshto.net/goreshto/shterkata-na-borisov-startira-sobstven-biznes/111890 Goreshto.net
Щерката на Борисов стартира собствен бизнес

Започна работа само осем месеца след раждането на третото им дете

Дъщерята на Бойко започва работа като брокер.

 

Едва осем месеца след появата на третото си дете – дъщеричката Виктория, Венета Борисова дава нагледен пример, че е жена, която не желае да разчита на издръжката на татко или съпруга си.

 

От няколко дни тя е регистрирала собствена фирма, носеща името „Бест Вю Пропъртис“, а предметът й на дейност е посредничество при сделки с имоти, покупка, строеж, обзавеждане на имоти с цел продажба или отдаване под наем.

 

Бизнес, при който с добри познания, умения и контакти може да се изкарат нелоши печалби.

От документите по създаването на фирмата е видно, че щерката на експремиера е едноличен собственик. Дали заради грижата за децата или други ангажименти, но Венета не е вписана като управител. Задачата да движи новата имотна агенция е поверена на млад мъж, който е родом от Банкя.

 

Фирмата вече има собствен офис в скъпарска сграда на столичния бул. „Симеоновско шосе”. Сега остава по-трудната част. Да убедят софийските строителни фирми, че имат достатъчно опит, познания и контакти, а те да им поверят ролята на посредник при продажбата на новопостроените апартаменти или офиси. Срещу добра комисиона, разбира се. Тя варира между 1,5 и 3,5% от цената на всеки продаден имот.

 

По щастливо съвпадение в сградата, където е имотната агенция на Венета Борисова, офиси имат и няколко големи строителни компании. Собственик на една от тях е бивш кадър на НСО, който в миналото е началник на екип в личната охрана на президента Георги Първанов, а след това е и в екипа на Бойко Борисов. За шефа на друга компания със седалище на същия адрес се разказва, че след 10 ноември 1989 г. е охранява Тодор Живков.

 

За Венета Борисова това е първият опит да започне собствен бизнес. Все пак дъщерята на лидера на ГЕРБ има опит, макар и скромен, в търговията с имоти. Вярно, че предимно като клиент, но все е нещо за начало. Самата тя преди време успява лично да си уреди формалностите около избора и покупката на голям апартамент в топ центъра на София, струващ стотици хиляди евро.

 

Там Венета и съпругът й живееха, докато им се родиха първите две деца – Бойко, кръстен на дядо си и Иван. След разрастването на фамилията, щерката на Борисов и нейният любим се преместиха в Банкя. С парите от продажбата на жилището си построиха шикозна къща върху наследствен терен. Имотът е в близост до къщата на Бойко Борисов, който не пропуска да им гостува и нагледа тримата внуци.

 

Както всеки доволен дядо, и експремиерът често пуска снимки с хлапетата във Фейсбук. Той посрещна и 64-ия си рожден ден преди дни в компанията на Венета, трите внучета - Бойко, Иван и Виктория, и зет си.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.