Скандал! НАП запечата бензиностанцията на кандидат- кметицата на Ихтиман Милена Чомаков

https://goreshto.net/goreshto/skandal-nap-zapechata-benzinostanciyata-na-kandidat-kmeticata-na-ihtiman-milena-chomakov-4/120284 Goreshto.net
Скандал! НАП запечата бензиностанцията на кандидат- кметицата на Ихтиман Милена Чомаков

„НАП запечата бензиностанцията на семейството на кандидат- кметицата на Ихтиман Милена Чомакова. Чудим се как така някои хора тръгват да управляват цяла община, а не са си уредили собствения бизнес и чистите отношения с държавата?“, писаха ни наши читатели от Ихтиман, които изпратиха снимки от запечатания обект. Бензиностанцията се намира на околовръстния път на Ихтиман в посока Костенец. Голям плакат със снимка на кандидат- кметицата и номера й в бюлетината посреща всички клиенти. От съобщението, поставено от НАП на вратата, се вижда, че служителите от „Фискален контрол“ са посетили бензиностанцията днес, тя е била затворена в 15,30 ч. за неопределен период .„Много интересно как от бензиностанцията са се опитали да замаскират санкцията, като са залепили бележка, че са затворили за ремонт. При по- внимателен поглед се забелязва, че отдолу се мъдри лепенката от НАП. Не знаем каква е причината за затварянето. Не спираме обаче да се чудим защо половинката на собственичката не зарежда автомобилите и машините си от нейната бензиностанция. Интересен прецедент е.“, коментират ихтиманци.От оставеното от НАП съобщение за затварянето се чете, че наложената санкция е във връзка със Закон за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Проверихме цитираните членове от закона, които са били погазени, изглежда се касае за проблем с регистрацията на обекта. Проверяващите са записали, че е нарушен чл. 3, ал. 1., който гласи:„ Всяко лице, което осъществява дейност по чл. 2, ал. 1, т. 1 – 6, подлежи на регистрация по този закон.Посочва се също и чл.28, ал. 1, гласящ: (1) (Изм. – ДВ, бр. 9 от 2020 г., в сила от 25.01.2020 г.) В случай че лице извършва дейност по чл. 2, ал. 1 в нарушение на условие, установено в глава втора или без регистрация, длъжностни лица, определени по чл. 26, ал. 1, издават заповед за преустановяване на дейността на съответното лице и запечатване на предприятието му до изпълнение на съответното условие за извършване на дейността, съответно до регистрацията на лицето за извършване на дейността.“ Дейността на бензиностанцията се движи от фирма „Фокус-05“, регистрирана на ул. „Околовръстна“ в Ихтиман с управител Таня Чомакова. До октомври 2015 г. Милена Чомакова е била управител. Оказа се, че Таня Чомакова е нейна майка, дамата обаче е починала преди около 5 години.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.