Слави от „Алея на славата“ открил актьорството за свое призвание, след като повярвал в Бог

Днес дори не пие алкохол и не пуши

https://goreshto.net/goreshto/slavi-ot-aleya-na-slavata-otkril-aktyorstvoto-za-svoe-prizvanie-sled-kato-povyarval-v-bog/122484 Goreshto.net
Слави от „Алея на славата“ открил актьорството за свое призвание, след като повярвал в Бог

Днес дори не пие алкохол и не пуши

Актьорът Свежен Младенов, когото зрителите на Нова тв гледат в ролята на Слави в сериала „Алея на славата“ разкрива, че влязъл в НАТФИЗ с крива усмивка. Предните му два зъба не само били по-малки от другите, а и леко пожълтели. С тази си визия актьорът бил от 5-и клас, след като си счупил въпросните два зъба и се наложило да му бъдат изградени отново, но не станали перфектни.

 

„Но с тая усмивка ме приеха в Академията“, казва Свежен. Актьорът бил палав като дете и имал доста произшествия. Като тийнейджър пък за малко не залитнал по опиатите. „Имахме хубави предпоставки да се провалим в живота“, споделял актьорът, който има брат – по-голям със 7 години, и сестра, по-голяма с 6.

Свежен, чиито родители се развеждат, когато бил на 9, е признавал даже за период, в който дишал лепило: „Спомням си как гонихме циганчета около „Света Неделя“, защото те имаха в ръкавите си кутии с лепило, и им го взимахме“.

Днес дори не пие алкохол и не пуши. Променил живота си и открил актьорството за свое призвание, след като повярвал в Бога под влиянието на брат си. Актьорът, израснал в столицата, бил на 17 години, когато батко му, който е музикант, скочил от петия етаж и оцелял, но изпаднал в кома. С пробуждането си, братът на Свежен поискал Библията. Четял я, докато се възстановявал, все разказвал на близките си прочетеното и им говорел за Господ. Един по един всички в семейството им повярвали в Бога. Свежен повярвал последен, но тогава променил живота си изцяло. „Аз много вярвам в Господ, дори когато изпадна в най-лошото си състояние, винаги мога да се обърна към него и да кажа, ти си. Вярвам, че той има най-доброто за мен“, споделя актьорът, който празнува 49-ия си рожден ден на 31 октомври.

 

С пробуждането на вярата си загърбил старите си навици и променил решението си да не продължава образованието си. Не се отказал и след като първите два пъти го скъсали на изпитите в НАТФИЗ.

 

Свежен Младенов е завършил СПТУ по енергетика. Учил за оператор на енергиен агрегат и ако се бе захванал да работи по специалността си, трябвало да седи в някой ТЕЦ срещу пулт с много копчета и да контролира процесите в котлите. Той обаче не искал да работи по специалността си, нито пък да запише висше образование.

Искал, като се прибере вкъщи, да се чувства свободен, да няма ангажименти.

 

След като се дипломирал, Свежен, който е доста сръчен, си намерил работа в малко ателие като крояч на дрехи. Вървяло му, с момичето – собственик на ателието, даже направили ревю и участвал с няколко дамски модела. После станал крояч на кожени дрехи и изкарвал добри пари. Докато в един момент, както си лежал в леглото и гледал тавана, си помислил: „Аз трябва да съм най-глупавият човек на света, за да си кажа „никога повече няма да уча“. Човек се учи цял живот, припомнил си той тогава и се впуснал в размисли с какво иска да се занимава. Преценил, че трябва да е с изкуство или със спорт. Избрал музиката, защото е най-великото изкуство, според него. А и още тогава, докато си лежал и мислел по въпроса, сметнал, че е доста късно да се захваща сериозно със спорт.

 

Иначе се е боксирал доста време, но не е имал кой знае какви постижения. Така Свежен Младенов си купил саксофон и започнал да се учи да свири. Ходел и на уроци. Достигнал прилично ниво и се изявил в два аматьорски мюзикъла, като във втория му дали реплики. Един от другите участници учел пантомима и споделил с него, че трябва да се пробва в НАТФИЗ.

 

Екранният Слави от „Алея на славата“ харесал идеята и скоро след това колегата му от мюзикъла го запознал с преподавателка, която да го подготви.

 

Първата година Свежен просто опитал. Втората се представил добре. Искал да влезе специалност „Кукли“. В драмата го скъсали на първия кръг, а в „Куклите“ го харесали. Младенов, който бил на 25 години тогава, даже имал най-висока оценка на втория кръг, но накрая пак го скъсали. Третата година влязъл в класа на проф. Стефан Данаилов

 

„Абе от тебе май ще стане актьор“, заявил му Ламбо в края на втори курс, когато казвал на всеки от студентите си по нещо. Дотогава Свежен не се развивал много добре. Първият му пробив бил при Иван Налбантов с монолога по сценична реч. „Той много ми крещя, много ме тормози – беше страстен човек и силно държеше на това, което прави. Аз, слава богу, никога не приемам такива упреци лично, а като нещо, с което трябва да се преборя“, споделял е Свежен Младенов. Тогава той опитвал, стараел се, работел усърдно по текста, докато не се получил търсеният резултат. На изпита Налбантов оставил монолога на Свежен последен като най-добрия. Оттогава на актьора му потръгнало и в края на годината заслужено чул насърчителните думи от Стефан Данаилов.

 

„Никога не съм бил фамилиарно близък с него, но винаги съм усещал не точно подкрепа, а по-скоро любов. Той си обичаше всеки един от нас“, казвал е актьорът.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.