След Нова година Тити Папазов остава без дом

Заради невърнатите банкови заеми може да изгуби апартамента си

https://goreshto.net/goreshto/sled-nova-godina-titi-papazov-ostava-bez-dom/124184 Goreshto.net
След Нова година Тити Папазов остава без дом

Заради невърнатите банкови заеми може да изгуби апартамента си

Заради невъзможността да връща заемите за апартамента, съществува огромен риск Тити Папазов да остане на улицата, при това в буквалния смисъл на думата, още в началото на следващата година. Апартаментът на синята легенда е под угроза да бъде продаден от съдия-изпълнител.

 

Запознати издават, че Тити го е закъсал много сериозно и има да връща солидни суми на свои приятели. Интересното обаче е, че повечето от тях не бързат да си искат парите – дали обаче заради името му на човек, който познава „големи хора“ или просто от съжаление, не става ясно.

 

Далеч не по този начин стоят нещата с банковите му заеми. Става дума за три кредита на обща стойност 385 000 лева. От близо година Папазов е забравил да обслужва кредитите си, но като е ясно трезорите не се впечатляват от сълзливи молби и сценки, в които баскетболният треньор е ненадминат специалист.

След като десетките напомняния за разплата не дали резултат, банките пуснали в действие тежката артилерия – съдия-изпълнител набързо запорирал фирмите му. Тъй като повечето от тях нямат дейност и пари по сметките си, бирниците се насочили към жилището на семейство Папазови.

 

Под ножа пада и огромната вила с баровски басейн на синята легенда в плевенското село Радомирци, която е ипотекирана като залог за един от заемите. Според закона след намесата на ЧСИ-то на длъжниците се дава още една възможност да платят, след което апартаментът се продава на публичен търг, а кумата отива да погасяването на кредитите.

Същевременно се таксува всяко едно от действията на съдия-изпълнителя, колкото и дребно, и формално да е то. Експерти издават, че в този ред на мисли, Тити е задлъжнял с поне още 20-30 бона.

 

През последните седмици той успял да намери някой и друг лев, за да плати част от закъснелите вноски по заемите, но натрупалите се над 400 бона по кредитите и таксите са съдия-изпълнителя, си остават висящи. Поради тази причина още в началото на следващата година апартаментът трябва да бъде изваден на търг, а преди това фамилията ще трябва да се изнесе. Всяка от по-ценните вещи като телевизор, тостер, хладилник, мебели и др. ще бъдат описани и подготвени за оглед от кандидат-купувачите.

 

Лъскавият джип, с който Тити е засичан многократно да фучи из столичните булеварди, погазвайки правилата за движение и червения светофар, също ще се сдобие с нов собственик.

Запознати издават, че повечето му съдружници го отсвирили, щом научили, че ги търсят за пари. Единственият, който се съгласил да помогне е кримигероят Димитър Маринов, който обаче също има сериозни проблеми с банките и властите. Той е бил взет на мушка и от КПКОНПИ, след като е осъден като участник в престъпна група за източване на банкови карти. Арестуван е при международната полицейска операция „Шок-2“, в която участвали италиански карабинери, агенти на ГДБОП и Европол.

 

При акцията е разбита престъпна група, създаваща копия на кредитни и дебитни карти, а специални наети мулета след това теглят пари от банкомати в Западна Европа. По време на обиска в дома му са били открити заготовки за дебитни карти, специални клавиатури, които се поставят върху оригиналните такива на банкоматите, за да копират ПИН кода. Свързвали се с безжично с друго устройство, наподобяващо входа на банкомата, където се пъхат картите – т.нар. „уста“, чиято задача е да копира данните на самата карта, записани на магнитна лента на гърба й. събраната от двете джаджи информация се предава чрез специален минипредавател към стоящ наблизо човек. Тя е достатъчна за създаване на клонинг на оригиналната карта, стига да имате необходимата техника и компютърни програми, разкриват експерти.

За капак в дома на Маринов е била открита и флашка с хиляди източени данни за испански банкови карти. Описът на откритите и иззети части е десетина страници.

 

При аверът става ясно, че аверът на Тити – Димитър Маринов, е един от ключовите участници в бандата и към него се насочват огромна част от източените в чужбина милиони евро от чужди банкови сметки.

Източник: Уикенд

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.