Ставри Калинов бил застигнат от здравословните проблеми на Брус Уилис

В края на дните се шляел безцелно из центъра на столицата

https://goreshto.net/goreshto/stavri-kalinov-bil-zastignat-ot-zdravoslovnite-problemi-na-brus-uilis/117510 Goreshto.net
Ставри Калинов бил застигнат от здравословните проблеми на Брус Уилис

В края на дните се шляел безцелно из центъра на столицата

Появи се уникална снимка от сетните часове на Ставри Калинов на този свят. Фотосът е направен ден преди известният скулптор и художник да се пренесе в Отвъдното. Повече от очевидно е, че творецът е тотално изнемощял, липсва и живецът в погледа му.

 

През последната година той бе застигнат от здравословните проблеми на Брус Уилис – афазия и деменция. Заради прогресивното влошаване на състоянието му, Калинов изгуби и способността си да общува.

 

 

Когато бил под влияние на силни емоции, не му се разбирало нищо от това, което се опитвал да каже. Затова комуникирал предимно с мимики и жестове или пък пишел на тефтер, разкриват от близкото му обкръжение.

 

В края на дните си майсторът на изобразителното изкуство се шляел безцелно из центъра на София и късал цветя от паркове и градини.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.