Тази благинка се харесва на всички: Лесна рецепта за ароматна супа топчета, тайната е в...

Причината е, че бульонът е бистър, а всички продукти се влагат в самата кайма

https://goreshto.net/goreshto/tazi-blaginka-se-haresva-na-vsichki-lesna-recepta-za-aromatna-supa-topcheta-taynata-e-v/118358 Goreshto.net
Тази благинка се харесва на всички: Лесна рецепта за ароматна супа топчета, тайната е в...

Причината е, че бульонът е бистър, а всички продукти се влагат в самата кайма

Таза супа с топчета с лимон се приготвя бързо и изисква малък брой съставки, но пък е изключително вкусна и питателна. Вкусът й е съвсем различен от този, който обикновено асоциираме със супата с топчета.

Основният фактор, който я прави уникална, е бульонът и фактът, че всички съставки се комбинират в месната смес. Ароматът и свежестта в рецептата идват от копъра, който обикновено се добавя към ястията в края, за да запази свежия си вкус.

В тази рецепта обаче копърът се смесва директно в каймата, което придава уникален вкус на месото. По същия начин можете да приготвите и пълнени тиквички с кайма и бял сос, като смесвате каймата с копъра. Това също е изключително вкусно ястие.

Още едно различие от традиционната супа с топчета е, че топчетата са по-големи и наподобяват кюфтенца. Обикновено се сервират по 3-4 броя в порция. Можете да изберете да използвате само телешка кайма, само свинска или смес от тях, в зависимост от вашите предпочитания.

Ако използвате само свинска кайма, имайте предвид, че топчетата ще намалеят по размер след готвене.

Ето я и рецептата за Супа с топчета с лимон:

Необходими продукти:

- 600 г телешко месо

- 1 глава лук

- 50 г ориз

- 1/3 връзка магданоз

- 1/3 връзка копър или мента

- 2 с.л. зехтин

- 2 л зеленчуков бульон или вода

- 50 г масло

- 2 яйца

- 4 с.л. лимонов сок

- 2 с.л. брашно за овалване

- сол

- черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата, нарязания лук, ориза, магданоза, копъра и зехтина в голяма купа. Подправете със сол и черен пипер и омесете за кратко. Направете малки топчета.

2. Поставете брашното в плитка чиния и оваляйте кюфтенцата в него.

3. В голяма тенджера налейте зеленчуковия бульон (или водата), добавете маслото и подправете със сол и черен пипер. Загрейте до кипене.

4. Постепенно добавяйте топчетата в бульона, по няколко на един път, за да не понижавате температурата. Намалете огъня, покрийте с капак и оставете да се готвят около 30 минути, докато месото и оризът се сварят добре.

5. Междувременно разбийте яйцата с лимоновия сок в купа. Вземете черпак от горещата течност от супата, за да изравните температурата, след което постепенно връщайте сместа в супата.

6. Незабавно махнете супата от огъня и поднесете топлото ястие със сок от лимон.

Тази рецепта ще ви даде невероятно вкусно и различно ястие, което може да поставите на трапезата си.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.