Топ дизайнерката Свела Димитрова с типичния си артистизъм: Аз съм като на 35 плюс 35

Към днешна дата нейни модели има по цял свят

https://goreshto.net/goreshto/top-dizaynerkata-svela-dimitrova-s-tipichniya-si-artistizam-az-sam-kato-na-35-plyus-35/54644 Goreshto.net
Топ дизайнерката Свела Димитрова с типичния си артистизъм: Аз съм като на 35 плюс 35

Към днешна дата нейни модели има по цял свят

За дизайнерката Светла Димитрова казват, че може да сътвори истински шедьовър от парче плат.

 

Създателката и главен дизайнер на фирма “Ариес уникат“ закръгли 70 години и не ги крие. Въпреки това с присъщата си оригиналност ги определя като 35 плюс 35. Насища с ефектна красота десетилетието на 90-те години в българския шоубизнес.

 

Преди вграждането на елементи от фолклора да се превърне в мода, го предусеща и внедрява в актуалните си колекции.

Юбилеят на носителката на най-голямата модна награда „Златна игла“ ще бъде споделен в столична галерия с колеги и клиенти, превърнали се в нейни приятели.

 

Мечтаела да учи за художник, след като завършва Техникум по строителство и архитектура в родния Плевен. Пет пъти кандидатства в Художествената академия и не я приемат, при все, че преминава през всички турове. Връзката й с красивото се осъществява на изненадващо място – започва работа в предприятието „Минстрой“ като художник. Благодарение на директора, който не държал строго на фиксираното работно време, започнала да шие.

 

Бъдещият й стил си проличава още в първия й опит, който към днешна дата определя като смешен – дантела, кожа, драпирани материи. Успява да превърне всички дефекти в ефекти. Когато се появила с моделите си, била посрещната от публиката с бурни аплодисменти и се разплакала. Прибрала се с приятели и порядъчно се напила. Вечерта й било съобщено, че първото място е нейно.

 

От 1990 г. насам заявява своето присъствие в модата с авангардните си модели с марката „Ариес уникат“, която създава заедно с Васил Петрийски, Жоро Пентаграма и Жоро Деянов.

Любопитен факт е, че популярността й винаги е била по-голяма от финансовите измерения. Оставали без храна и телефони заради неплатени сметки и какво ли още не. Нямало да е така обаче, ако наградите имаха някакво парично измерение, категорична е Димитрова. И до днес за нея остава най-важно облеклата й да се харесват.

 

Първият й клиент е големият блус певец Оскар Бентън. Той купува блузон за съпругата си и яке за себе си и така колелото на дизайнерката се завърта. След това шиели за Филип Киркоров и за балета му. След това дошъл и Ян Гилън. Казано с други думи – нейни модели има по цял свят. Ушива за княгиня Калина кожено палто с икона отзад.

 

От българските звезди е работила с Емил Димитров, Йорданка Христова, Лили Иванова, Асен Гаргов, дует „Ритон“, Георги Христов, Лили Иванова и др.

Димитрова дава съвет на всички дами, които са извън светлините на прожекторите – да съчетават цветово дрехите и да носят това, което им отива.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.