Тя не е просто жената на Кирил Петков: Линда в страната на безглутеновите сладкиши

В епизод 23 на подкаста “Гласът на мама“ говорим за здравословната храна и рецепти от Канада

https://goreshto.net/goreshto/tya-ne-e-prosto-zhenata-na-kiril-petkov-linda-v-stranata-na-bezglutenovite-sladkishi/116810 Goreshto.net
Тя не е просто жената на Кирил Петков: Линда в страната на безглутеновите сладкиши

В епизод 23 на подкаста “Гласът на мама“ говорим за здравословната храна и рецепти от Канада

В Епизод 23 на подкаста на dir.bg - "Гласът на Мама" Юлия Владимирова и Криси Димитрова си говорят за сладката страна на живота с канадката Линда Петкова. В книгата "Кулинарният свят на Линда", авторката ни разкрива част от любимите си рецепти, които често е приготвяла в различните места по света, на които е живяла. 

Името може би ви звучи познато - Линда е участник в "Master Chef, собственик на сладкарница с авторски рецепти и съпругата на бившия министър-председател и настоящ депутат Кирил Петков. 

Самата Линда има проблем с глутена от поне 15 години, както и майка ѝ. Втората ѝ дъщеря - Ема, има диабет. Това е причината тя да се посвети в приготвянето на рецепти изцяло на базата на безглутенов хранителен режим.

"В "Амели" правим торти и сладкиши за деца, които имат проблеми, имат алергии, а в същото време да нямат торта за рождения си ден е някакъв скандал.Идеята на книгата ми е да има вкусни, лесни и здравословни рецепти за семейството."

В подкаста обръщаме внимание и на последните новини относно приема на глутен и неговото влияние върху децата от аутистичния спекът, които все по-често са подлагани на хранителни режими за борба със състоянието. 

Добър заместител ли е лимецът на безглутеновия хляб?

"Лимецът може да съдържа някакъв процент глутен и ако човек има строга алергия към глутен, не може да използва хляб от лимец. Ако има лека алергия, да, но например аз - не мога да консумирам лимец."

Вдъхновител на книгата на Линда Петкова е нейната майка Маргарет.

"Тя много обича риба. От Нова Скотия е и там има много морски дарове. Вуйчо ми имаше кораб за миди "Сен Жак", има много омари.."

Разговаряме за рецептите, които ни изглеждат сложни, но са лесни и вкусни, както и за гастро спомените на Линда от различните държави, в които е живяла - Канада, Белгия, България...

Линда споделя с нас и любовта си към черноморските миди и моментите, които прекарва заедно със семейството си около плажа Корал.

"На морето обичаме да правим салати, риба на скара или огън, лесни рецепти, правим повече пресни продукти. Аз имам отделен живот и моите интереси, а Кирил има неговата работа. Не ги смесваме. Изслушвам го, но нямам нищо общо с това. Аз дори не съм още българка и идеята за политика ми е малко странна", споделя откровено Линда. 

"Аз съм една  канадка в България с моя бизнес и с моите три деца. Кирил реши да влезе в политиката. Нямам проблем с това."

Освен това Линда споделя и впечатленията си от нашата страна. 

"Българите са много черно-бели като хора. Свикнала съм в магазина около мен да са много любезни, да питат как си съм, фалшиво е, но те кара да се чувстваш нормално. Тук, в България, влизам в магазина, но няма нищо такова. Жената отива да пуши и е ядосана. Това ми беше много странно в началото. Първото нещо, което научих за България, беше през 80-те години. Майка ми пиеше вино "София" в Канада, тогава имаше доста български вина и на бутилката вино имаше картата на България, бях на около 9 години."

Когато пристига в България преди 16 години, не знае грам български. 

Но исках да си говоря с бабата на Кирил. Това беше много важно за мен, защото възрастните хора са много интересни и пазят интересни рецепти...Езикът за мен е много важен, не ми върви в езиците, но имах голямо желание да науча езика". 

Какво още разказва Линда Петкова и как да спечелите луксозната ѝ книга с рецепти, научете в подкаста и на Instagram страницата на #URBN! 

Източник: dir.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.