Васил Божков пазел жените си повече от колекцията с антики. А кои са те

https://goreshto.net/goreshto/vasil-bozhkov-pazel-zhenite-si-poveche-ot-kolekciyata-s-antiki-a-koi-sa-te/115619 Goreshto.net
Васил Божков пазел жените си повече от колекцията с антики. А кои са те

Васил Крумов Божков е български олигарх, предприемач, политик и създател на Гражданска платформа „Българско лято“. Сочен до 2020 г. за най-богатия българин със състояние между 1 и 3 млрд. лева. През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да избегне задържането си. Повдигнати са му редица обвинения.

 

На 25 август Васил Божков обявява, че се прибира в България с полет от Дубай.

 

Твърди се, че Васил Божков е имал специално отношение към жените си, които пазел повече от колекцията с лични антики, съобщава ladyzone.bg. През 2011 г. в Националния исторически музей гостува изложбата „Тракия и Древният свят XV-I в. пр. Хр. колекция Васил Божков“, съдържаща 230 паметника на тракийското и гръко-римското изкуство.

 

КОИ СА ЖЕНИТЕ В ЖИВОТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ?

Мая Ангелова Божкова е първата съпруга на Васил Божков. Тя е завършила Стопанския университет в Свищов със специалност „Финанси и счетоводство“. Двамата сключват брак през 1980 г. Имат син, който носи името Антон.

Известната бизнес дама напуска България и продължава живота си в Англия. Там се грижи за децата на своя син, които са кръстени на нея и на Васил Божков. Няма медийни изяви и не се стреми към известност.

Внучката на Васил Божков се казва Мая, също като баба си. Според различни източници обаче двамата не са официално женени.

 

ЕЛЕНА ДИНЕВА - "МОЯТА ЕЛИ"

Те посочват за негова съпруга Елена Динева. Той е 13 години по-възрастен от нея. Елена Динева работи в пресцентър, а също така се е занимавала с букмейкърски компании. Тя пък от дълго време живее в Швейцария. Именно нея Васил Божков нарича "жена ми" при включване в ефира на bTV. В годините името на Васил Божков се е свързвало с различни имена на жени от сцената.

 

Аксиния, известна от музикален тв формат. В момента тя е омъжена, има дете и живее извън България.

Друго име, което също е свързвано с него е певицата Лилана. Тя е сестра на изпълнителят Скълър, а двамата често са имали музикални изпълнения заедно.

Освен Лилана, сред най-именитите наложници на Божков са и певицата Мария Илиева, бившата любимка и на Слави – Аксиния и Мис България Магдалина Вълчанова. Това са само малка част от компаньонките, минали през кревата на хазартния бос.

 

Освен тях, в офиса му за следобедна разтуха били водени стотици други знайни и незнайни професионални жрици или просто аматьорки, които да задоволяват страстите на богаташа, мнозина от които разказват легендарни истории за приключенията си с него.

Източник: pik.bg

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.