Васил Василев-Зуека потъна в скръб!Призна какво го мъчи в Испания

https://goreshto.net/goreshto/vasil-vasilev-zueka-potana-v-skrabprizna-kakvo-go-machi-v-ispaniya/123926 Goreshto.net
Васил Василев-Зуека потъна в скръб!Призна какво го мъчи в Испания

Васил Василев-Зуека от няколко години живее в Испания

Във видеовръзка с голяма българска телевизия той призна най-голямата си мъка. Тази година от белия свят си е отишла неговата майка и по думите му „се е събрала на небето с татко му“.

Освен загубата на майка си, Зуека се терзае от бавните темпове на испанската общинска администрация. От 10 месеца е подал молба, за да му разрешат малък ремонт в двора си, но отговор така и не е получил.

Въпреки че живее и твори в Испания, шоуменът художник все още се терзае от проблемите в България. Той одобрява демонтажа на паметника на съветската армия в столицата, защото той бил „символ на идеология, която ни е подтискала“.

Признава, че и в чужбина все още не е вкусил истинската свобода. Причината била,че всички сме свързани и зависими от системата, в това число и от парите. Както и невидимите нишки с приятелите, семейството, роднините.

В южната страна ежедневието му преминава изцяло в рисуване на картини. Сутрин се разхожда с кучето си  край морето, след което се затваря в ателието, с тишината и четката до полунощ.

„Не мога да рисувам пейзажи.В картините си основно наблягам на взаимоотношенията с хората“, доверява Зуека.

По думите му в България все пак има промени. „Но останаха и паразити, а това се дължи на фалшивия преход“, убеден е актьора с четката.

Източник: България днес

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.