Зрителите на „Стани богат“ изригнаха срещу „Петър Стоянович“

Защитниците му се опитаха да обяснят какъв ерудит е той

https://goreshto.net/goreshto/zritelite-na-stani-bogat-izrignaha-sreshtu-petar-stoyanovich/111921 Goreshto.net
Зрителите на „Стани богат“ изригнаха срещу „Петър Стоянович“

Защитниците му се опитаха да обяснят какъв ерудит е той

Участието на Петър Стоянович в предаването "Стани богат" породи впечатлението, че съвременните българи са наследили качеството на Христо Ботев – "силно да любят и мразят". Професорът, който се отличава с ерудиция и чувство за хумор, който бе и министър на културата, се оказа причина за сериозна критика от страна на някои зрители.

 

След като бе обявено, че Стоянович ще бъде водещ на специалното издание на предаването, в което приходите отиват във фондацията "Заедно в час", се надигна вълна от критики.

 

„Прост нахален селяндур като на селския ерген – тип тарикат” – по този начин зрител описа професора на официалната страница на предаването, предизвиквайки недоумение у много фенове на формата. Други критично настроени ценители на добрия вкус споделиха, че им липсвал финесът на Билалов, за трети ученият е „всезнайко” и „плямпалник”, а четвърти го сравниха с водещ на соцвечеринка.

 

Не липсваха и защитници на Стоянович, които се опитаха да обяснят какъв ерудит е той и как за глупавия думите на умния са изпразнени от съдържание.

Негативните коментари обаче рязко започнаха да затихват, когато предаването започна. Професорът показа завидно чувство за хумор, отбелязвайки: „Билалов не е сред нас”, а в същото време нямаше как да не направи впечатление, че е много по-начетен от повечето от участниците в шоуто.

 

В епизода знания демонстрираха три двойки – една звезда и един служител на фондация „Заедно в час”. Звездите бяха проф. Христо Пимпирев, който очаквано блесна със знания, но според зрителите е използвал жокери за лесни въпроси, Ива Дойчинова, която демонстрира кокетство и умения за самоизтъкване, но не и информираност, и Митко Павлов, който заедно с партньорката си се чудеше дали има опера със заглавие „Норма”.

 

Някои зрители, които от години следят играта не само в България, но и по чуждите канали, го сравниха с Максим Галкин в руския вариант на „Стани богат" преди години. Аудиторията в общи линии се раздели на две – някои се влюбиха в професора като водещ, други. продължиха да роптаят срещу него, но важното е, че той предизвика дискусия и интерес към шоуто, което се отрази добре на рейтинга.

 

Стоянович е в кратката листа от кандидати за нов водещ на „Стани богат”, а благотворителните издания са последната цедка, през която минават попадналите в нея. Един от тях трябва да смени Михаил Билалов от есента.

Кой ще бъде избран зависи от рейтинга на шоуто в съответните вечери, както и от реакциите, които е предизвикал в публиката. Първата вечер е събрала пред екраните 30 на сто от всички хора пред телевизорите, похвалиха се от Би Ти Ви. Тогава водещ беше все още смятаният за титуляр Билалов.

 

Според данните рейтингът му е бил с цели 10 на сто над този на избралите Нова тв. Трябва обаче да се отбележи, че на гърба на специалните издания на „Стани богат Нова пуска повторения на първия сезон на „Маскираният певец”. Логично е те да привличат по-малко зрители. Нова в момента практически не влиза в конкуренция с Би Ти Ви в неделната вечер.

 

След Стоянович в стола на водещия на „Стани богат” сядат актьорът Даниел Цочев и журналистът Георги Милков. От Би Ти Ви съобщиха, че ще има и още кандидати. Дали Билалов ще се задържи в шоуто и кой ще го наследи, ако си тръгне, ще стане ясно в края на лятото. В случай че избраният е Стоянович, той трябва да напусне БНТ където има коментарна рубрика в предаването на Георги Любенов през уикенда.

 

Наскоро шефът на телевизията Емил Кошлуков трябваше да отговаря пред СЕМ заради изказвания на професора, които дразнят много зрители. Генералният директор дори намекна, че Стоянович може да бъде уволнен. Оттогава зачестиха участията му в Би Ти Ви.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.