Деница Сачева разкри какво ще се случи с една от финансовите мерки

https://goreshto.net/novini/denica-sacheva-razkri-kakvo-shte-se-sluchi-s-edna-ot-finansovite-merki/46966 Goreshto.net
Деница Сачева разкри какво ще се случи с една от финансовите мерки

Деница Сачева направи важно съобщение за една финансовите мерки във връзка с коронакризата

 
Деница Сачева разкри какво ще се случи с една от мерките. Тя заяви, че от първи януари мярката „Запази ме“ ще се разшири. Социалният министър поясни, че обезщетението от 24 лева на ден ще се увеличи.

Тя поясни, че служителите получават по 24 лв. на ден, ако са осигурени на 8 ч. и са в неплатен отпуск. Социалният министър изтъкна, че тази сума представлява двоен размер на минималното обезщетение за безработица в страната и представлява малко над 80% от минималната работна заплата.

За служители, осигурявани на 4-часов работен ден, сумите са по 14 лева на ден.

В предаването „Още от деня“ по БНТ, Сачева каза, че до момента подадените заявления са 4 019 за 19 576 работници. Почти половината от одобрените за компенсации са заети в ресторанти и питейни заведения.

Социалният министър заяви, че мярката продължава до 31 януари, 60/40 и 80/20 ще продължат до края на март, пише БЛИЦ.

Invalid domain: googleusercontent.com
Сачева уточни, че до момента по мярката са изплатени 615 милиона лева и са запазени са 108 000 работни места. Тя каза, че от началото на март запазените работни места са над 200 000. Социалният министър поясни, че ако се наложи продължаване на мерките след март месец, ще бъде изтеглен заем.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.