Невероятно! Този абитуриент взриви България (събира един куп похвали)

https://goreshto.net/novini/neveroyatno-tozi-abiturient-vzrivi-balgariya-sabira-edin-kup-pohvali/46924 Goreshto.net
Невероятно! Този абитуриент взриви България (събира един куп похвали)

Наближават баловете, но един абитуриент не смята да се впуска в тази еуфория!
Един от дванадесетокласниците на гр. Хасково се оказа в центъра на вниманието само месец преди завършването си. Това е абитуриент на име Стилиан Стефанов.

18-годишният младеж няма никакво намерение да присъства на абитуриентския си бал. Той отказва да изпълни голямото желание на родителите си, които копнеят да го видят как се дипломира в костюм.

“За мен тия балове са отживелица. Парите, които семейството ми ще даде, могат да бъдат използвани за много по-полезни цели, а не да бъдат похарчени на вятъра.” – разправял Стилиан пред съучениците си.

Изумителното в случая е, че става дума просто за гледната точка на въпросния абитуриент, тъй като той няма други причини да не присъства на бала си. В училище има много приятели, а родителите му могат да си позволят разноските, които той се опитва да им спести.

Майка му и баща му дори разговаряли на дълго и широко с него, опитвайки се да го убедят да отиде на бала си. Момчето обаче било непреклонно.

Разходите иначе не са малко, дори и за Хасково. Кувертът е около 100 лв., фотоалбумът също струва пари, а костюмите за абитуриенти днес вървят между 250 и 500 лв.

Така че саможертвата на Стилиан ще облагодетелства родителите му, но само финансово. Те все пак биха предпочели да го видят абитуриент, ала едва ли ще успеят да го убедят.

В днешно време абитуриентските балове са се превърнали в повод младежта да покаже с какви възможности разполагат техните семейства. Всичко е доста преекспонирано и това прави лошо впечатление.

Миналата година дори се появи абитуриентка с рокля за 15 хил. лв. Тя сама се показа по телевизията, за да я видят хубаво, че е с възможности.

В същото време пък имаше абитуриент, който щеше да отиде на бала си с метрото, понеже няма пари за друг транспорт.

Този контраст създава доста негативно впечатление и в този ред на мисли можем да кажем едно голямо “браво” на Стилиян Стефанов от ПГДС “Цар Иван Асен Втори”, че не робува на чужди правила.


В интернет вече валят един куп похвали към младежа. Повечето хора са възхитени от начина му на мислене на такава ранна възраст.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.