Актьорът Димитър Баненкин разтърси мрежата! (виж тук)

https://goreshto.net/novini/aktyorat-dimitar-banenkin-raztarsi-mrezhata-vizh-tuk/50783 Goreshto.net
Актьорът Димитър Баненкин разтърси мрежата! (виж тук)

Димитър Баненкин взриви мрежата преди кметските избори!

Актьорът с остър език Димитър Баненкин взриви мрежата днес, малко преди кметските избори. Ето какво разкри той за столицата, в която живее и обича:

"За общината, улиците, новите пространства, кафе-ресторантите, връзките и парите...!

Центъра на София придоби наистина европейски вид. Всичко се промени за добро. Ремонтираха граф Игнатиев, Кристал, Седмочислениците, градинката пред парламента, докторската градина, площад Славейков и т.н! Лично на мен ми харесва. Разбира се имаше многобройни критики и похвали в социалните мрежи. Къде за добре, къде за зле, но във всеки случай изглежда много по-добре от преди. Но, както винаги, има едно, НО! Някак си площад Славейков оголя. Няма ги търговците с книгите. Надявах се общината да вземе адекватно решение за по естетическо оформление и запазване на книжния пазар, но уви. Виждам само тези голи високи “беседки” и не знам, каква им е ролята. Забелязвам, че McDonald’s също няма вече външна градина и не, че съм фен на веригата, но тя беше добре и направена с вкус. Разбира се ми е ясен и факта, че ако McDonald’s има, трябва и другите срещу него да получат разрешение. Ами да, защо не, не виждам нищо лошо. В крайна сметка навсякъде по света се осигуряват външни пространства на ресторантьорските вериги, кафета и ресторанти, независимо какво е местоположението им, стига да има нужното пространство за пешеходци. Пък и допринася за оживление. Няма го и пазара на Граф Игнатиев, който беше облекчение за живущите наоколо. Можеше да се направи наистина нещо атрактивно. До мен отвори италиански ресторант, направиха чудесна градина и трябваше да я развалят, защото не “съответствала с околната среда”?!? Направиха резервен вариант, но изглежда гола и недовършена. Вървя и стигам ул. “А. Кънчев”, където цяло заведение буквално е окупирало тротоара за пешеходци. Не знам, може да са закупили тази част на улицата /апропо, мисля, че имаше някакъв скандал преди години/. По нататък на ул. “Солунска” друг ресторант се е нанесъл на тротоара и пешеходците са принудени да минават през заведението. Продължавам и стигам хотел “Балкан” и виждам залепен до него кафе-ресторант, директно на тротоара, където пък няма как и да минеш и се питам, как и кой ги решава нещата?!? Парите, законите, наредбите, връзките...? Не знам! Някой от вас да знае?!? P. S. Далеч съм от мисълта да оправям държавата. По принцип съм аполитичен, което обаче не означава, че нямам позиция", заяви Димитър Баненкин.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.