Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години! Турско робство не е имало...

https://goreshto.net/novini/andrey-arnaudov-balgarite-dnes-zhiveyat-po-dobre-otpredi-30-godini-tursko-robstvo-ne-e-imalo/50514 Goreshto.net
Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години! Турско робство не е имало...

Андрей Арнаудов предизвика бум от коментари след изказването си!

Продуцентът Андрей Арнаудов даде интервю пред известен столичен вестник, с което разбуни духовете. Коментарите след изказването му са двуполюсни - едни го подкрепят, но болшинството викнаха "Разпни го". Причините за това са две. Първо, Андрей Арнаудов твърдо заяви, че днес българите живеели по-добре отпреди 20-30 години. А държавата ни дръпнала осезаемо напред. "Много хора си мислят, че сега живеем най-трудно и най-бедно, но това не е така. Нека да сравним начина, по който се развиваха нещата в България и положението на българина преди 20-30 години и пак да си говорим. Ситуацията у нас се подобрява и то чувствително. Има прогрес на много нива", категоричен е Андрей Арнаудов. Екранната половинка на Иван Христов стигна и по-далеч в разсъжденията си като заяви, че турско робство в България не е имало. Той е убеден в това и го доказва с факта, че робите по принцип нямат лична собственост и имущество. "А у нас не е било така. Ние сме имали и къщи, и земи, които сме обработвали и които са си били наши. Робство е имало при негрите в Америка - продавани и разделяни от робовладелците, тези хора са нямали нищо. Ние сме имали собственост", казва Арнаудов. Той е убеден, че ние самите се обиждаме като се наричаме роби и се чуди как може един съвременен и свободен човек да парадира и да настоява, че е бил под робство. "Не знам как е точната формулировка на тези 500 години. Учените го наричат владичество, а писателите иго. Не знам. Не е съжителство обаче, щом сме вдигали въстания, насилвали са ни, убивали са ни... Трябва да се намери точната дума за този период, но тя в никакъв случай не е робство", твърди Андрей Арнаудов. Думите му взривиха социалната мрежа като предизвикаха лавина от коментари. Различни при това. Може да споделите какво мислите вие по въпроса. Всъщност и по двата - имало ли е турско робство и по-добре ли живеем днес в България?!

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.