Ангел Кунчев преди минути: Епидемичната обстановка в страната ще бъде удължена незабавно!

https://goreshto.net/novini/angel-kunchev-predi-minuti-epidemichnata-obstanovka-v-stranata-shte-bade-udalzhena-nezabavno/51581 Goreshto.net
Ангел Кунчев преди минути: Епидемичната обстановка в страната ще бъде удължена незабавно!

Ангел Кунчев заяви, че мерките за цялата страна трябва да бъдат затегнати моментално!

Епидемичната обстановка в страната ще бъде удължена. Това съобщи преди минути в Пловдив главният държавен инспектор Ангел Кунчев. Мерките се налагат заради бума на разпространение на Ковид-19 в Доспат, Сърница и Сливен, предава БНТ. Според Кунчев това не е втора вълна на коронавируса, тъй като разпрастранението е по огнища, а не дифузно. Ситуацията в Доспат обаче е силно усложнена и са необходими общи мерки, които да се проведат във всички общини едновременно. Д-р Ангел Кунчев събра на среща епидемиолозите от Благоевград, Смолян и Пазарджик, както и кметовете от региона. Именно на тази среща стана ясно, че извънредната обстановка в страната ще се удължи. "Дали ще става въпрос за месец или по-малко, не се знае. Но съм убеден, че при тази ситуация е добре това да стане. Защото по закон нещата са така устроени, че ако тя отпадне ние нямаме основание да налагаме и граничните мерки", заяви Кунчев. Той обясни, че работниците в предприятието в Доспат са прикривали симптомите от страх да не останат без работа. Това обаче не е решение на проблема, а тъкмо обратното - води до критични последици и много по-крути мерки и ограничения след това. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.