Баба Кана от село Мезек: Оловото е феномен, голяма му е силата! (много хора търсят старицата, която гони болестите)

https://goreshto.net/novini/baba-kana-ot-selo-mezek-olovoto-e-fenomen-golyama-mu-e-silata-mnogo-hora-tarsyat-staricata-koyato-goni-bolestite/50261 Goreshto.net
Баба Кана от село Мезек: Оловото е феномен, голяма му е силата! (много хора търсят старицата, която гони болестите)

Баба Кана от село Мезек е като чудо за селцето и околията!

За чудото на село Мезек е провъзгласена баба Кана. Старицата, родена през далечната 1935 година посреща почти всеки ден хора в дома си. Идват по четирима-петима, търсещи цяр или избавление от страховете си. Болестите са или на духа, или на тялото, а баба Кана прави това, което умее най-добре - да ги лекува. Работила дълги години в местното ТКЗС и гледала тютюн, възрастната жена отдавна губи съпруга, а после и сина си. И двамата загиват в инциденти като за сина си тя разбира какво се е случило още, преди да й го съобщят. Не знае как, просто го усетила. А дарбата си да бае, лее куршум и лекува наследила по наследство. По нейно време народните лечители били много повече от днес, а силата им никак не била преувеличена. "И преди са писали за мен, но аз не правя нищо кой знае какво. Отдава ми се нещо, но то ми е дадено отгоре. По-добре да се пише за мизерията на хората, които са работили цял живот, а накрая взимат 150-200 лева пенсия. Въпреки това аз пари не искам. Няма как да взема от човека, затова ми се е случвало да ми оставят под юргана, без да знам", разказвала е баба Кана.

Убедена е, че в оловото, което лее, се крие страшна сила - в добрия смисъл на думата. Тя топи парче олово, с размера на грахово зърно, на жар, а после го излива в едно канче с вода. Прави тази процедура до различни части на тялото на дошлия, за да види къде е проблемът.

В крайна сметка излиза една фигурка, която "говори" - разкрива болката на човека и я поема, както и уплахата му. Това олово баба Кана ти го дава, за да преспиш с него под възглавницата три нощи, а после да го хвърлиш в течаща вода. "Бях при нея преди около четири години, дано още да е жива и здрава. Дотогава мислех, че с оловото се лекуват само страхове и неврози, но тя ми помогна за дисковата херния. Не знам как стана, но болката и сковаността ми мина. Невероятно е", разказва 56-годишният Найден Видев от Търново. Няколко жени пък пишат, че баба Кана им е стопила кисти на яйчниците и миоми. Оловото вади лошото и негативната енергия от човека във формата на живак. Махат се шлаките и задръстванията в организма, а човек започва да се чувства много по-добре, сякаш е прероден.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.