Българите, тръгнали към Кавала, ликуват заради тази новина

Туроператори от България, Гърция и други страни в Европа ще могат да предлагат круизните екскурзии

https://goreshto.net/novini/balgarite-tragnali-kam-kavala-likuvat-zaradi-tazi-novina-2/118840 Goreshto.net
Българите, тръгнали към Кавала, ликуват заради тази новина

Туроператори от България, Гърция и други страни в Европа ще могат да предлагат круизните екскурзии

Пристанищата в Бургас и Кавала обявиха създаването на обща програма за круизни екскурзии. Директорите на двете пристанища, Диян Димов и Ангелос Влачос, подписаха споразумение за сътрудничество по време на 63-та Генерална асамблея на Асоциацията на средиземноморските круизни пристанища MedCruise, която се проведе в Бургас от 10 до 13 октомври тази година.

Съгласно споразумението, пристанищата в Бургас и Кавала ще разменят туристи по програма, която предстои да бъде изготвена от круизните компании. Диян Димов не уточни конкретната дата на стартиране на екскурзиите, тъй като все още се водят преговори с международни големи корпорации.

Ангелос Влачос обяви, че продуктът се разработва чрез европейската програма "Еразмус", която ще бъде използвана за обучение на персонала на двете пристанища.

Според плана, кораб с около 120 пътници ще прави круиз около Кавала в Егейско море, включително посещение на остров Тасос и други места в региона. След това туристите ще бъдат превозвани до Бургас с чартърен полет. Съответно кораб от Бургас ще предлага круизи в Черно море с посещения на остров Света Анастасия, Несебър, Созопол и други населени места. Програмата ще бъде изпълнявана и в обратен ред, в зависимост от началната точка на туристите.

Туроператорите от България, Гърция и други европейски страни ще имат възможността да предлагат круизни екскурзии в този региони. Очаква се голям интерес от страна на туристите, които почиват в двете държави през летния сезон.

Източник: blitz.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.