Бареков изригна след "ликвидирането" на Щаба! (още подробности)

https://goreshto.net/novini/barekov-izrigna-sled-likvidiraneto-na-shtaba-oshte-podrobnosti/51275 Goreshto.net
Бареков изригна след "ликвидирането" на Щаба! (още подробности)

Николай Бареков с гневни думи след премахването на редовите брифинги!

Бившият евродепутат Николай Бареков изригна след премахването на ежедневните брифинги на Щаба, което се случи тази сутрин. И то съвсем изненадващо. Ето какво заяви той преди минути:

"Тъжният безславен и не неочакван край на Щаба бе лесно предвидим. За краткия си и ярко осветен живот Щабът и неговият говорител избълваха куп лъжи, заплахи и откровени обиди към лекарите и българския народ, които са несъвместими с по-нататъшния му живот.

Дали от самовлюбеност, страх или заповед от задкулисите, но Щабът прекали дори с волските нерви на нашия овчедушен и плашлив народ. Понеже Създателят на Щаба от пиар и народопсихология разбира, усети се не много навреме и разтури това сборище от зле маскирани чернодрешковци. Сега обаче остава въпросът за ОТГОВОРНОСТТА! Социалната депресия и Психичните травми нанесени от Годжи и трупата му ще се лекуват сред народа с години. Може би сега трябва да ги смени един Щаб от Карлуково, за да ни дава всяка сутрин насоки как да се излезе от Кошмара.

Днес стана ясно, че Щабът и съпътстващите го мисирки ще отнесат едва ли не вината за погребалните церемонии всяка сутрин в национален ефир в продължение на два месеца!

КОЙ обаче реши да превърне трагедията с пандемията в едва ли не печеливш телевизионен бизнес? Нали знаете, че страхът продава най-добре? Днес Севда от Борисов TV и МС изми ръцете на премиера със сапунчето “Мутафчийски” и хвърли вината на телевизиите, които сами решили да превърнат траурните церемонии на Щаба всяка сутрин по един час в телевизионен праймтайм...

А какво пречеше от самото начало някой очилатко - вирусолог или епидемолог един път седмично да ни очертава тенденциите за развитието на епидемията, вместо коремен хирург всяка сутрин да излиза със зловещи и стряскащи цифри и апокалиптични сценарии?

Изгубени са много пари, над 200 хиляди са новобезработните българи и ще се увеличават, ако не могат да заминат за чужбина като гастербайтери или да отидат бармани и камериерки по морето. Умните политици и държавници у нас и по света гледаха много да не се експонират в тази криза, особено ако нямат какво смислено или позитивно да кажат на народите си. Сега идва техният ред. А грешките на Щаба и властите у нас бяха многобройни - от изпуснатия контрол на Летище София и липсата на проследяване на карантината на новопристигналите до зле планирано развитие на здравната криза и адекватна реакция на последващата социално-икономическа катастрофа. Време е главният прокурор Гешев, който беше минал разумно в изчаквателна позиция по време на кризата, сега да се разрови подробно в дейността на Щаба и в механизмите на взетите решения през последните два месеца. Един добър повод е тайнствената съдба на българския хинин, който изчезна изведнъж и лъжите на Щаба по този повод!", изригна Бареков.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.