Бащата на Мартин Елвиса стана министър на икономиката

Опитният юрист и финансист Петко Николов бе най-големият враг на връзката на сина му с фолкпевицата Емануела

https://goreshto.net/novini/bashtata-na-martin-elvisa-stana-ministar-na-ikonomikata-5/131570 Goreshto.net
Бащата на Мартин Елвиса стана министър на икономиката

Опитният юрист и финансист Петко Николов бе най-големият враг на връзката на сина му с фолкпевицата Емануела

Новият министър на икономиката и индустрията Петко Николов, е баща на риалити звездата и сериен сваляч Мартин Николов, по-известен като Елвиса. Той бе назначен в служебния кабинет с премиер Димитър Главчев.

 

Представящият се за бизнесмен Мартин Елвиса, стана известен и с факта, че достигна до финала в последния сезон на хитовото риалити „Игри на волята“. Амбициозният младеж обаче твърди, че това не му е достатъчно, и иска нова доза адреналин. Ето му сега – син на министър.

 

Николов-старши беше един от най-големите противници на връзката на Мартин със синеокото изкушение Емануела, припомнят запознати. След като преди години аферата на наследника му с чалгаджийката гръмна и той заряза семейството си заради нея, таткото положи всички усилия да ги раздели. Той дори прокуди сина си от дома им, но тактиката му не проработи.

 

Фолкпевицата избълва доста змии и гущери по адрес на Елвиса след раздялата им и го определи като безобразен кръшкач. Но пък винаги хвалеше креватните му изяви. „Според нея съм бил параноиден шизофреник, алкохолик, педофил и комарджия, който може да проиграе всичко, което има“, каза Елвиса. Той призна, че баща му невинаги го е подкрепял и е бил против участието му в риалити програми.

 

Таткото Петко Николов започва кариерата си като адвокат, после е бил шеф на Комисията за защита на конкуренцията, на Патентното ведомство, на Агенцията по приватизация, на Национална компания „Индустриални зони“. 67-годишният ботевградчанин е магистър по право от Софийския университет, специализирал е валутен, митнически и данъчен контрол, както и наказателно-правни науки. Магистър е по финанси от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и доктор по икономика и управление -- интелектуална собственост в УНСС.

 

Неговата съпруга е един от най-известните нотариуси в София – Мариета Николова, през чиято кантора на централната столична улица „Гурко“ се извършват вероятно най-големите имотни сделки у нас.

Тя се ползва с безупречна репутация – нейната кантора никога не е била замесвана в скандали и нечисти сделки. Известно време като помощник-нотариус под крилото на майка си работеше и синът й Мартин Елвиса, но напусна, тъй като не бил щастлив с това, което върши. „Не мога да ставам в 7 сутринта, за да съм в кантората в 8, аз съм нощна птица“, аргументира се Мартин.

 

По ирония на съдбата съпругата на новия министър Петко Николов и майка на Мартин Елвиса стана героиня на една от последните песни на бившата й кандидат-снаха Емануела. Чалгаджийката призна, че е написала парчето „Свекървище“, вдъхновена от нея.

Източник: Уикенд

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.