Безпрецедентно! Мюсюлманското вероизповедание с остра реакция за атентата срещу главния прокурор

https://goreshto.net/novini/bezprecedentno-myusyulmanskoto-veroizpovedanie-s-ostra-reakciya-za-atentata-sreshtu-glavniya-prokuror-4/109768 Goreshto.net
Безпрецедентно! Мюсюлманското вероизповедание с остра реакция за атентата срещу главния прокурор

В петък, когато по традиция мюсюлманите се стичат в религиозните си храмове, мюфтийството ще организира четенето на проповед, с която да бъде осъдено нападението над обвинител №1 и неговите близки

Безпрецедентна е реакцията на мюсюлманското вероизповедание у нас във връзка с неуспешния атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. В знак на съпричастност още в понеделник вечер в Софийската джамия е бил отслужен молебен за Гешев и семейството му. В петък, когато по традиция мюсюлманите се стичат в религиозните си храмове, мюфтийството ще организира четенето на проповед, с която да бъде осъдено нападението над обвинител №1 и неговите близки.

 

Последните две години Иван Гешев направи много, за да изгради трайни отношения на партньорство между прокуратурата и религиозните общности у нас. През декември 2022 г. в София по инициатива на Гешев се проведе и международна конференция за повече толерантност и срещу речта омразата, в която участваха представители на православната църква, католици, мюсюлмани и евреи. 

Източник: epicenter.bg

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.